HerNews.gr
Παιδί

Η πρώτη επίσκεψη στο νεογέννητο

Όλοι αγαπούν ένα νεογέννητο, αλλά το πότε μπορείτε να κάνετε την πρώτη επίσκεψη, είναι ένα θέμα που χρειάζεται συζήτηση.

Το να επισκέπτεστε ένα μωρό με ασφάλεια στο νοσοκομείο ή στο σπίτι, πρώτα απ’ όλα προϋποθέτει να βεβαιωθείτε ότι οι νέοι γονείς και ειδικά η μαμά είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν μερικά  πράγματα που μπορεί να μην σκεφτείτε και τα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω, σχετικά με την πρώτη επίσκεψη σε ένα νεογέννητο.

Προετοιμασία για την πρώτη επίσκεψη σε ένα νεογέννητο

Οι επισκέψεις είναι μόνο με πρόσκληση. Δεν είναι εντάξει να «περνάτε» όποτε σας βολεύει είτε στο νοσοκομείο, είτε στο σπίτι. Ο τοκετός είναι μια κουραστική εμπειρία και χρειάζεται χρόνο μια μαμά για να ανακάμψει. Είναι εντάξει να τηλεφωνήσετε, αλλά αν μια πρόσκληση για επίσκεψη δεν έρθει αμέσως, μην προσβληθείτε. Ναι, σας αγαπούν, αλλά μπορεί να μην είναι έτοιμοι για επίσκεψη. Ενημερώστε τους ότι καταλαβαίνετε εάν δεν είναι έτοιμοι για επίσκεψη και προσφερθείτε να τηλεφωνήσετε σε μια εβδομάδα περίπου και να δείτε πώς νιώθουν όλοι.

Καλέστε πριν πάτε. Φροντίστε να ρωτήσετε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να φέρετε μαζί σας. Επίσης είναι σημαντικό να ξέρετε πότε πρέπει να φύγετε. Μην μείνετε πολύ. Δώστε προσοχή στις ενδείξεις ότι η μητέρα είναι κουρασμένη και προσπαθήστε να μην παραμείνετε υπερβολικά.

Επίσης μια εξουθενωμένη οικογένεια με ένα νεογέννητο δεν έχει χρόνο να κάνει τίποτα, πόσο μάλλον για να μαγειρέψει. Μπορείτε να φέρετε φαγητά που ζεσταίνονται εύκολα και καλύπτουν διαφορετικές γεύσεις. Και πάλι καλό είναι να ρωτήσετε τους γονείς τι προτιμούν κι αν έχουν αλλεργίες.

Ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε. Μην κάνετε κάτι μόνο επειδή πιστεύετε ότι είναι χρήσιμο. Μπορείτε να προσφερθείτε να κρατήσετε το μωρό, ώστε η μαμά να φάει λίγο ή να κάνει ένα ντους. Βέβαια παίζει ρόλο τι είδους σχέση έχετε μαζί της. Μπορείτε επίσης αν υπάρχει σκύλος στο σπίτι να τον βγάλετε μια βόλτα.

Κάντε στοχαστικές ερωτήσεις. Έχετε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά οι νέες μαμάδες μπορεί να είναι ευαίσθητες. Είναι πιθανό να εκλάβουν τις ερωτήσεις που κάνετε ως επικριτικές, χωρίς καν να το καταλάβετε. Δεν χρειάζονται προσωπικές ερωτήσεις, ούτε σχόλια όπως ότι η μαμά δείχνει κουρασμένη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο παιδίατρο; 6+1 συμβουλές

georgegsp

Εμβολιασμός σχολικής κοινότητας: Τι μέλλει γενέσθαι

georgegsp

Μαμάδες εν δράσει: Το μωρό μου κλαίει συνέχεια, τι να κάνω;

georgegsp