HerNews.gr
DECORNEWS

Ιδέες & κόλπα για άνετη κρεβατοκάμαρα που θα σας προσφέρει έναν ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο

Ο πρωταρχικός σκοπός μιας κρεβατοκάμαρας πρέπει πρώτα και κύρια να είναι η άνεση. Το στυλ είναι το δεύτερο. Υπάρχουν όμως παραδείγματα υπνοδωματίων που συνδυάζουν και τα δύο, ενσωματώνοντας μοντέρνα στοιχεία που συμβάλλουν επίσης στη δημιουργία μιας ζεστής και άνετης ατμόσφαιρας στην κρεβατοκάμαρα.

Μια κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένα γαλήνιο καταφύγιο από το πόσο φρενήρεις μπορεί να είναι η ζωή μας. Πώς θα κάνουμε λοιπόν τα υπνοδωμάτια κομψά αλλά άνετα; Διαβάστε παρακάτω τις έξι κορυφαίες συμβουλές για άνετα, μοντέρνα υπνοδωμάτια, όπου θα έχετε εγγυημένο έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

1. Δώστε έμφαση στις κουρτίνεςΈνα υπνοδωμάτιο με κουρτίνες μέχρι το δάπεδοΟι κουρτίνες της κρεβατοκάμαρας είναι πολύ περισσότερο από μια απλή διακοσμητική προσθήκη στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά σας δίνουν τον απόλυτο έλεγχο του φωτός, εξυπηρετώντας τον πρακτικό σκοπό να σταματήσει το έντονο πρωινό φως να διακόπτει τον ύπνο σας. Μπορούν να μειώσουν την υπερθέρμανση κατά τους ζεστούς μήνες, εμποδίζοντας την είσοδο θερμότητας, ενώ σταματούν την απώλεια θερμότητας τους ψυχρότερους μήνες.

Από τα στόρια μέχρι τα παντζούρια και τις κομψές αποχρώσεις, οι κουρτίνες βοηθούν επίσης την κρεβατοκάμαρά σας να αισθάνεται ιδιωτική και απομονωμένη. Όλα αυτά τα λειτουργικά στοιχεία μπορούν να συμβάλουν σε ένα άνετο δωμάτιο όπου αισθάνεστε άνετα στον δικό σας χώρο. Οι μαύρες κουρτίνες θα μπλοκάρουν τις πρωινές ακτίνες του ήλιου και θα σας εμποδίσουν να ξυπνήσετε νωρίς.

Οι απαλές ρευστές κουρτίνες θα προσθέσουν υφή και συνολική άνεση στο δωμάτιο. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα κουρτινών για να συνδυάζονται με τους τοίχους ή ένα χρώμα έμφασης.

2. Ενσωματώστε ένα ζεστό συνδυασμό χρωμάτωνΈνα υπνοδωμάτιο με μπλε τοίχο και κρεμ και ξύλο πινελιέςΟ χρωματικός συνδυασμός που επιλέγετε στην κρεβατοκάμαρά σας έχει πραγματικό αντίκτυπο στο δωμάτιο και την ατμόσφαιρα. Εάν χρησιμοποιείτε χρώματα από τη δροσερή πλευρά του χρωματικού κύκλου, όπως μπλε, πράσινα και καθαρά, φωτεινά λευκά, είναι πιθανό η κρεβατοκάμαρά σας να δείχνει δροσερή ως αποτέλεσμα. Σας συμβουλεύουμε να επιμείνετε σε ένα ζεστό συνδυασμό χρωμάτων για καλό μέτρο. Τα ζεστά, πλούσια χρώματα μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία διάθεσης και να αποκλείσουν τον θόρυβο της καθημερινότητας. Το ήρεμο και χαμηλής ενέργειας χρώμα τοίχου δεν σημαίνει ότι δεν θα νιώσετε ανανεωμένοι όταν ξυπνάτε, υποστηρίζει πραγματικά την αργή μετάβαση που όλοι χρειαζόμαστε ή απολαμβάνουμε να βιώνουμε όταν ξυπνάμε. 

Είναι οι άλλοι πιο δημόσιοι χώροι μας που μας εξυπηρετούν καλά όταν είναι πιο φωτεινοί και πιο ζωντανοί, καθώς τείνουμε να περνάμε περισσότερο από τον χρόνο αφύπνισης σε αυτούς.

3. Σκεφτείτε το κρεβάτιΈνα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και πουπουλένιο πάπλωμαΜπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά το κρεβάτι σας είναι η κύρια εστίαση της κρεβατοκάμαρας και θα πρέπει να είναι άνετο. Το στρώμα σας πρέπει να είναι η τέλεια σταθερότητα για το γούστο σας, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να προσθέσουν στοιχεία άνεσης και στο κρεβάτι σας. Σκεφτείτε την αίσθηση των υλικών στην αφή. Το λινό δεν είναι και το πιο απαλό στο δέρμα, οπότε προτιμήστε ένα εξαιρετικά απαλό βαμβακερό ή ακόμα και μετάξι για να κάνετε την ξεκούραση στο κρεβάτι ακόμα πιο χαλαρωτική. Στρώστε με κουβέρτες και χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για να δημιουργήσετε άνεση όπου ακουμπάτε το κεφάλι σας. Επενδύστε σε πολυτελή κλινοσκεπάσματα δίνοντας προτεραιότητα σε βασικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως ένα άνετο στρώμα, υποστηρικτικά μαξιλάρια και μαλακά, αναπνεύσιμα κλινοσκεπάσματα για να ενθαρρύνετε έναν καλό ύπνο.

Ένα μεγάλο άνετο κρεβάτι είναι το κλειδί για τον καλύτερο ύπνο. Επιλέξτε ένα όμορφο σχήμα στο κεφαλάρι, έναν ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων και το πιο άνετο στρώμα που σας κάνει να χαλαρώνετε. 

4.Διατηρήστε το χώρο ζεστό

Ένα υπνοδωμάτιο με τζάκιΟ έλεγχος των επιπέδων θερμοκρασίας στην κρεβατοκάμαρα, σας βοηθά να αυξήσετε την άνεση. Βεβαιωθείτε ότι τα καλοριφέρ σας είναι καλά τοποθετημένα μακριά από τα παράθυρα, ώστε να μην χάνετε θερμότητα και εάν μπορείτε να τα διατηρήσετε σε χρονοδιακόπτη, θα επωφεληθείτε από τη ζεστασιά τις στιγμές που σας βολεύουν – όπως τα πρωινά ή λίγο πριν κοιμηθείτε. 

5. Ενσωματώστε χαλαρωτικά υλικάΈνα άνετο υπνοδωμάτιο με ανάμεικτα και πολυεπίπεδα υφάσματα και υλικάΣτρώστε την κρεβατοκάμαρά σας με πολυτελή υλικά και υφάσματα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την άνεση. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε υφάσματα με οπτικές υφές όπως γούνα ή βελούδο. Η απαλή και χνουδωτή υφή της γούνας μπορεί να κάνει το δωμάτιο να αισθάνεται πιο πολυτελές και άνετο, ενώ η απαλή και μεταξένια αίσθηση του βελούδου μπορεί να προσθέσει μια πινελιά κομψότητας.

6. Περιορίστε την τεχνολογίαΚομοδίνο με φωτιστικό και φωτιστικό τοίχουΈχει αναφερθεί ότι η τεχνολογία δεν ευνοεί έναν καλό ύπνο. Εάν είστε επιρρεπείς στο να παίζετε με το κινητό σας πριν από τον ύπνο, το μπλε φως που παραλείπεται από το τηλέφωνό σας ξεγελά τον εγκέφαλο να πιστεύει ότι είναι μέρα και αυτό εμποδίζει το σώμα σας να απελευθερώνει την ορμόνη του ύπνου μελατονίνη που σας βοηθά να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε. Το ίδιο ισχύει και για τις τηλεοράσεις. Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μέρος για ξεκούραση, ύπνο και οτιδήποτε άλλο ήρεμο. 

Χρώματα σαλονιού Φενγκ Σούι που προάγουν την «εσωτερική γαλήνη»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 hotspot σημεία στο σπίτι σας που είναι ιδανικά για αποθήκευση

HerNews ka

Το νέο pop-up store του οίκου Tiffany στο Παρίσι μας ταξιδεύει στον χρόνο

Her News

5 έξυπνα κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για να κρύψουν τους αντιαισθητικούς κάδους σκουπιδιών της κουζίνας

HerNews ka