Φτιάξτε αυτές τις σπιτικές μπάρες δημητριακών ως μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή για πρωινό ή σνακ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Αυτές οι μπάρες δημητριακών δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο εύκολα και μπορείτε να δοκιμάσετε να τις φτιάξετε με τα αγαπημένα σας υλικά. Επίσης μπορείτε να τις πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο.
Συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών
Υλικά
3 φλιτζάνια ( 350 γρ .) ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς
85 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια τραγανό δημητριακό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας παρθένο λάδι καρύδας λιωμένο και κρύο
¾ φλιτζάνι ( 252 γρ. ) μέλι
56 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη και λιωμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς. Στρώστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα κι αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τους ωμούς ξηρούς καρπούς, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τα δημητριακά και το αλάτι κι ανακατέψτε να ενωθούν. Σπάστε τυχόν μεγάλα κομμάτια ξηρών καρπών ή σοκολάτας.
Προσθέτουμε το λάδι, το μέλι και το λάδι καρύδας κι ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Το μείγμα θα είναι πολύ πηχτό και κολλώδες.
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί κι απλώστε το ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας και πιέζουμε σταθερά για να συμπιεστεί το μείγμα σε ομοιόμορφη στρώση.
Αφαιρέστε το επάνω φύλλο και τοποθετήστε το ταψί στο κέντρο του προθερμασμένου φούρνου.
Ψήνουμε μέχρι το μείγμα να ροδίσει ελαφρά, περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Χωρίς να αφαιρέσετε τις μπάρες από το ταψί, κόψτε τις στο κέντρο και στη συνέχεια σε δύο σειρές κάθετα την καθεμία.
Τοποθετήστε τις μπάρες στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Βγάζουμε τις μπάρες από το ψυγείο ή την κατάψυξη και τις χωρίζουμε κατά μήκος των χαραγμένων γραμμών. Περιχύνουμε με την προαιρετική λιωμένη μαύρη σοκολάτα κι αφήνουμε να δέσει. Σερβίρετε ή αποθηκεύστε τις μπάρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.