HerNews.gr
Health

Καφές από δημητριακά: H εναλλακτική λύση αποτοξίνωσης αντί της καφεΐνης που σας βοηθά να έχετε επίπεδη κοιλιά

Δεν είναι τυχαίο ότι ο καφές από δημητριακά συνιστάται συχνά σε προγράμματα αποτοξίνωσης: σε αντίθεση με τον “ξάδελφό” του, τον παραδοσιακό καφέ, δεν προκαλεί φούσκωμα ή κατακράτηση νερού.

Είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί η καφεΐνη και να αντικατασταθεί με αφεψήματα από βότανα ή καφέ από δημητριακά. Εκτός από τη γεύση και το ευχάριστο άρωμα, αυτό το ρόφημα παρέχει τόση ενέργεια με τον κανονικό καφέ, αλλά χωρίς να είναι συναρπαστικό. Βοηθά επίσης στην ανάκτηση της μέγιστης ευεξίας βελτιώνοντας τη διαδικασία της πέψης. 

Σε αντίθεση με αυτό που υποδηλώνει το όνομά του, ο καφές με δημητριακά δεν είναι καφές αφού δεν περιέχει καφεΐνη. Αυτά τα ποτά παρασκευάζονται από δημητριακά όπως κριθάρι, βύνη και σίκαλη, και φυτά όπως κιχώριο ή σύκα. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες τα κάνει πολύ χορταστικά.

Σύμμαχος για να έχεις επίπεδη κοιλιά

 Το πλεονέκτημα του καφέ από δημητριακά, είναι ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που θα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Οι διαιτητικές ίνες είναι ευεργετικές για την υγεία επειδή τροφοδοτούν τα βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο και διασφαλίζουν τη σωστή ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας, η οποία βοηθά στην πρόληψη φλεγμονωδών ασθενειών.

 Η απουσία καφεΐνης βοηθά στην αποφυγή του φουσκώματος και της κατακράτησης νερού που συχνά συνδέονται με αυτό το διεγερτικό. Η καφεΐνη είναι ένα δίκοπο μαχαίρι: αφενός έχει διουρητική δράση επειδή δρα απευθείας στους μύες της ουροδόχου κύστης, αλλά αφετέρου έχει αφυδατωτική δράση και ως εκ τούτου μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα σε υγρά από το σώμα.

Ακόμη χειρότερα, η καφεΐνη διεγείρει την απελευθέρωση της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, η οποία επίσης αυξάνει τη φλεγμονή και την κατακράτηση υγρών. Επομένως, η μείωση της κατανάλωσής σας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση του οιδήματος της κοιλιάς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κρατάτε ζεστά τα πόδια σας κατά τη διάρκεια του ύπνου χωρίς να φοράτε κάλτσες

HerNews ka

Με αυτά τα γεύματα θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας

Her News b

Έξυπνοι τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

Her News