HerNews.gr
Ελλάδα

Καύσωνας : «Έρχονται» τα πρώτα 40άρια – H πρόγνωση της εβδομάδας

Σε «κύμα» καύσωνα μπαίνει από την Τρίτη η χώρα, καθώς η θερμοκρασία αναμένται σήμερα να φτάσει μέχρι και τους 37 βαθμούς. Ο καύσωνας θα φέρει τα πρώτα 40άρια.

Ειδικότερα, το πρώιμο «κύμα» καύσωνα που ξεκίνησε από την Ισπανία και στη συνέχεια μετακινήθηκε προς τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία πλήττει την Ευρώπη με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ίδια στιγμή, καύσωνας πλήττει και πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα δείχνει 36 και 37 βαθμούς Κελσίου, καθώς μπαίνουμε σε ένα ζεστό δεκαήμερο σε όλη την Ελλάδα. Η πιο ζεστή ημέρα φαίνεται να είναι η Πέμπτη (23/06/2022), όπου θα έχουμε θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 39, 40 και ενδεχομένως και τους 41 βαθμούς. Την Πέμπτη, πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα έχει και η Αττική.

Όσον αφορά στην Αττική, οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα φέρει ο καύσωνας θα καταγραφούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα κυμαίνονται από 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου, φτάνοντας ενδεχομένως και τους 40 βαθμούς, στις περιοχές όμως μακριά από την ακτογραμμή.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι κατά 6, ακόμα και κατά 7 βαθμούς μειωμένη.

Aκραίες θερμοκρασίες (κατηγορία 3) παρατηρήθηκαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2007 κατά τη διάρκεια του επεισοδίου καύσωνα μεταξύ 22 και 29 Ιουνίου, ενώ πολύ υψηλές θερμοκρασίες (κατηγορία 1) καταγράφηκαν στην Αθήνα από τις 26 Ιουλίου έως και τις 29 Ιουλίου του 2012, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καυσωνάς – Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας

Tρίτη 21/6: Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι Δ-ΒΔ ως 6 μποφόρ (ΝΑ νησιωτική Ελλάδα) και θερμοκρασία ως τους 36 βαθμούς.

Tετάρτη 22/6: Πιθανές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία ως τους 38 βαθμούς.

Πέμπτη 23/6: Τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές – βραδινές ώρες στην κεντροανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη νύχτα στο Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 5 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο στις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. Αντιπροσωπευτικές μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά οι 38 με 40 βαθμοί και οροφή, κατά πάσα πιθανότητα, οι 41 βαθμοί.

Παρασκευή 24/6: Τοπικές καταιγίδες το πρωί στη ΒΑ Ελλάδα και ίσως το απόγευμα στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Πτώση θερμοκρασίας κυρίως στην Α. Ελλάδα.

Σάββατο 25/6: Γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Άνεμοι Β-ΒΔ ως 6 μποφόρ (ΝΑ νησιωτική Ελλάδα) και θερμοκρασία ως τους 37 βαθμούς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Αγέρωχοι στις χαμηλές θερμοκρασίες οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς (Εικόνες)

HerNews ka

Πύργος: Βρέθηκε ο Θύμιος Μπουγάς μετά από 46 ημέρες που ήταν εξαφανισμένος

Her News

Γιώργος Βάλλης: Οι δηλώσεις του προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ για τη σύγκρουση πλοίων στην Πάτρα & το ναυάγιο στη Λέσβο

HerNews ka