HerNews.gr
Ελλάδα

Kακοκαιρία «Daniel»: Σε τρεις φάσεις θα εξελιχθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας είναι μερικά από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη στη χώρα.

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Daniel» που αρχίζει από σήμερα θα φέρει ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ, βροχές κατηγορίας 5 και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 °C.

Όπως περιέγραψε η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, στο πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, αναμένονται τις επόμενες ώρες βροχές μέτριας έντασης σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα. Όμως γρήγορα θα ενταθούν τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά προς το βράδυ θα ενταθούν και στη Θεσσαλία.

Σε τρεις φάσεις η κακοκαιρία «Daniel»

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τα δύσκολα αρχίζουν από την Τρίτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα και θα εξελιχθούν σε τρεις φάσεις.

«Στη 2η φάση, η οποία θα είναι και η πιο δύσκολη, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος σε όλη τη χώρα, και στα νησιά μας. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια. Συγκεκριμένα ισχυρές θα είναι οι βροχές στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην βόρεια Εύβοια, στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην ανατολική Πελοπόννησο. Καθώς και στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας», πρόσθεσε η Χριστίνα Ρήγου.

Καμπανάκι και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Σε αρκετές περιοχές αναμένεται και η προληπτική ενεργοποίηση του 112 υπό τον φόβο των πλημμυρικών φαινομένων.

Ποιες περιοχές είναι σε «κόκκινο συναγερμό»;

Μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ, για 48 ώρες τουλάχιστον οι βροχές θα είναι έντονες στα κεντρικά, και αναμένεται αθροιστικά μεγάλος όγκος νερού. Στο «κόκκινο» για πλημμυρικά φαινόμενα βρίσκονται περιοχές στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Πάτρα οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες κατά περιόδους.

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές βροχές την Τρίτη, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια του νομού και στο Σαρωνικό, με τη θερμοκρασία από 20-27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες ισχυρές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-25 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τόπους ισχυρές θα είναι οι καταιγίδες και στην Πάτρα, με το θερμόμετρο στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το βροχερό σκηνικό επικρατεί ήδη από νωρίς το πρωί σε περιοχές της χώρας, με τις αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Προβληματίζει τους επιστήμονες η παρατεταμένη καλοκαιρία στην Ελλάδα

Her News

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δολοφόνοι της Ελένης – Ξέσπασε σε κλάματα ο πατέρας της

Her News b

Καμπανάκι για το επόμενο τριήμερο: Μετά τα μελτέμια, καύσωνας

Her News