HerNews.gr
Διεθνή

Καλιφόρνια: Βρέθηκε αγνοούμενος πεζοπόρος μετά από 10 ημέρες – Πως κατάφερε να επιβιώσει

Ένας πεζοπόρος από την Καλιφόρνια που χάθηκε για 10 ημέρες ενώ εξερευνούσε τα βουνά Santa Cruz έπινε νερό από την μπότα του μια μέρα πριν τελικά διασωθεί την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές.

Ο Lukas McClish, 34 ετών, δεν φόρεσε καν πουκάμισο όταν ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 11 Ιουνίου που υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μόνο τρεις ώρες, όμως πολύ γρήγορα δεν μπορούσε να βρει το δρόμο του για να επιστρέψει και δηλώθηκε εξαφανισμένος έξι ημέρες αργότερα, όταν δεν εμφανίστηκε για δείπνο για την Ημέρα του Πατέρα, όπως ανέφερε το ABC 7 Los Angeles.

«Έφυγα μόνο με ένα παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας μου και ένα καπέλο. Είχα ένα φακό και ένα πτυσσόμενο ψαλίδι, σαν εργαλείο Leatherman. Και αυτά ήταν μόνο», είπε ο κάτοικος του Boulder Creek στον σταθμό την Παρασκευή.Πολλαπλές υπηρεσίες ερεύνησαν την περιοχή προτού τελικά εντοπιστεί στο Big Basin State Parks την Πέμπτη το απόγευμα.Έπινε νερό που βρήκε από φυσικές πηγές για να συνεχίσει.

«Απλώς φρόντιζα να πίνω νερό κάθε μέρα, αλλά μετά, όταν πλησίαζα στο τέλος του, το σώμα μου χρειαζόταν φαγητό και κάποιο είδος τροφής», είπε, σύμφωνα με το ABC 7 LA.

«Ανεβαίνω ένα φαράγγι, κάτω από ένα φαράγγι στον επόμενο καταρράκτη και κάθομαι δίπλα στον καταρράκτη και πίνω νερό από την μπότα μου», είπε επίσης ο MacClish, σύμφωνα με την KSBW.

Ο χαμένος πεζοπόρος, ο οποίος φέρεται να έτρωγε επίσης άγρια ​​μούρα, είπε ότι κοιμόταν σε βρεγμένα φύλλα καθώς ούρλιαζε για βοήθεια.«Βοήθεια. Είμαι εδώ», είπε στον σταθμό. «Είναι κανείς εκεί έξω; Θέλω ένα μπουρίτο και ένα μπολ τάκο, αυτό σκεφτόμουν κάθε μέρα όταν μετά τις πρώτες πέντε μέρες, όταν άρχισα να συνειδητοποιώ ότι μπορεί να τρελαίνομαι».

Ο McClish είπε στο ABC 7 LA ότι δυσκολεύτηκε να πλοηγηθεί επειδή ορισμένα ορόσημα εξαφανίστηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη βόρεια Καλιφόρνια.

Πολλαπλές υπηρεσίες ερεύνησαν την περιοχή προτού τελικά εντοπιστεί στο Big Basin State Parks την Πέμπτη το απόγευμα.

«Υπήρχαν πολλές αναφορές για μάρτυρες που άκουσαν κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, αλλά η τοποθεσία του ατόμου ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί», ανέφερε το τμήμα Cal Fire San Mateo – Santa Cruz σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πεζοπόρος είπε ότι πονούσε λίγο και έχασε τη φωνή του, αλλά κατά τα άλλα δεν τραυματίστηκε.

Είπε στο ABC 7 LA ότι ήταν ευγνώμων όταν είδε όλα τα αποτυπώματα των παπουτσιών και των ποδιών στο έδαφος των πρώτων ανταποκριτών που τον αναζητούσαν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εύα Καϊλή: Σήμερα θα συναντηθεί με την κόρη της

HerNews ka

Alec Baldwin: Σοκάρει με την εξομολόγησή του για τα ναρκωτικά – «Η κοκαΐνη ήταν σαν τον καφέ»

HerNews ka

Μπέτανκουρ Μάιερς: Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο γράφει βιβλία για την ελληνική μυθολογία!

Her News