Κυριακή μεσημέρι, και θέλεις να αντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, τον σύντροφό σου ή και την οικογένεια σου με ένα άκρως νόστιμο πιάτο; Η καρμπονάρα με κολοκύθι είναι η ιδανική επιλογή.
Η κλασσική καρμπονάρα σε συνδυασμό με το δροσερό κολοκύθι, θα σας δώσουν ένα extra καλοκαιρινό, γκουρμέ και νόστιμο πιάτο. Ο συνδυασμός αυτός θα σας ξετρελάνει!
Ας δούμε αναλυτικά το πως θα φτιάξετε αυτό το εντυωσιακό πιάτο για το τραπέζι της Κυριακής…
Συνταγή του Γεώργιου Φωντή
Υλικά
- 50 γραμμάρια γαλοπούλα κομμένη σε κύβους
- 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους
- 4 κολοκύθια μέτρια (τριμμένο)
- 2 κουταλιές του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 κρόκους αυγών
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε καλά το μπέικον και την γαλοπούλα
- Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια , το σκόρδο (και αλάτι – πιπέρι)
- Τα ανακατεύουμε για 8 περίπου λεπτά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα τοποθετούμε στο τηγάνι
- Ρίχνουμε τους κρόκους μαζί με την κρέμα γάλακτος και με 3 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα
- Τα χτυπάμε καλά με σύρμα και τα ενσωματώνουμε στα μακαρόνια που βρίσκονται στο τηγάνι
- Ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα