HerNews.gr
NEWS

Κάρολος: Θα ανοίξει το παλάτι στο κοινό όταν στεφθεί Βασιλιάς

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα δώσει πρόσβαση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όταν γίνει βασιλιάς, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να το επισκέπτονται.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας σχεδιάζει να μεταμορφώσεις τις βασιλικές κατοικίες από ιδιωτικούς χώρους σε δημόσιους, δίνοντας μεγαλύτερη πρόσβαση στις επίσημες και ιδιωτικές κατοικίες του μονάρχη.
Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Κάστρο του Ουίνδσορ, το Κάστρο Μπαλμόραλ και το Clarence House,  θα ανοίξουν όταν ο Κάρολος στεφθεί Βασιλιάς.

Για την απόφαση που έχει πάρει ο Κάρολος, φαίνεται πως είναι σύμφωνη η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έχει πλήρη επίγνωση των σχεδίων.

Οι αποφάσεις που έχει ήδη λάβει:

Ως βασιλιάς, ο Κάρολος θα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Μπάκιγχαμ, του Highgrove House, όπου είναι ηοικογενειακή κατοικία του με την Καμίλα και το Birkhall, η σκωτσέζικη κατοικία του. Ο Πρίγγιπας Κάρολος δεν σκοπεύει να χρησιμοποιεί το Κάστρο του Ουίνδσορ όπως έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πέρασε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Το παλάτι:

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται σε ανακαίνιση με το κόστος της να ανέρχεται στα 369 εκατ. λίρες. Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί το 2027. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν μόνο σε κάποια από τα 775 δωμάτιά και στους κήπους του παλατιού. Με τα νέα δεδομένα, θα μπορούν να δουν τα ιδιωτικά δωμάτια της βασιλικής οικογένειας.

Στα 775 δωμάτια που λέγεται πως θα ανοίξει ο Κάρολος, συγκαταλέγεται η Κεντρική Αίθουσα, το διάσημο βασιλικό μπαλκόνι του Παλατιού και η κινεζική τραπεζαρία.

Πάνω από 500.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, τουρίστες από κάθε μέρος του κόσμου αλλά και Βρετανοί πολίτες.

Την περσινή χρόνια, η πανδημία το κράτησε κλειστό για το κοινό, κάτι που μείωσε σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα του. Τα διαμερίσματα του Ουίνδσορ και το Μπάκιγχαμ είναι συνήθως ανοιχτά για τον κόσμο πέντε ημέρες την εβδομάδα, πριν την έλευση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: Sunday Times

Νεότερα Άρθρα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η συνήθεια στο μακιγιάζ της που άλλαζε μια φορά τον χρόνο;

HerNewskl

Να μην ξεχνάς ποια είσαι!

Her News

Μις Κόσμος: Νικήτρια μια μεξικάνα vegan, μηχανικός λογισμικού

Her News b