HerNews.gr
Beauty

Καρότα: Εάν τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας θα μαυρίσουμε πιο γρήγορα;

Όπως κάθε χρόνο, το ίδιο ερώτημα τίθεται στο διαδίκτυο: θα μαυρίσω πιο γρήγορα ή θα αποκτήσω πιο σκούρα επιδερμίδα αν φάω καρότα; Οι θερμοκρασίες αυξάνονται και μαζί τους η επιθυμία να ανανεώσετε τη ρουτίνα σας για να αναζωογονήσετε το φυσικό μαύρισμα της επιδερμίδας σας καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι. Και υπάρχει ένα αρχαίο κόλπο ομορφιάς: η μαυριστική δύναμη του καρότου.

Λέγεται ότι αυτό το λαχανικό, το οποίο ενισχύει τη λάμψη του δέρματος, τονίζει τη μελάγχρωση του δέρματος και προσφέρει ένα μαύρισμα αντάξιο μιας χαλαρής ηλιοθεραπείας στην παραλία. Μύθος ή πραγματικότητα; Αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια για τα οφέλη αυτής της υπερτροφής.

Καρότα για μαύρισμα: Μπορεί αυτό το λαχανικό να αλλάξει το χρώμα του δέρματος;

Η απάντηση είναι ναι. Τα καρότα περιέχουν μεγάλη ποσότητα βήτα-καροτίνης, μια φυσική χρωστική ουσία από την οικογένεια των καροτενοειδών . Όταν τα τρώμε, το σώμα μας μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α, απαραίτητη για υγιές δέρμα, μέσω συγκεκριμένων ενζύμων στο λεπτό έντερο. Εάν αυξήσουμε την πρόσληψη βήτα-καροτίνης, αποθηκεύεται στο στρώμα του υποδόριου λίπους, δίνοντας στο δέρμα έναν ελαφρώς πορτοκαλί τόνο. Για να είναι αισθητό το αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε καρότα τακτικά, και σε σημαντικές ποσότητες. Στην πραγματικότητα, η πορτοκαλί απόχρωση εξαφανίζεται σταδιακά καθώς μειώνεται η πρόσληψη. Το να αποκτήσετε μαυρισμένη επιδερμίδα με καρότα είναι, επομένως, μια μακροχρόνια διαδικασία. 

Ποια είναι η ποσότητα των καρότων που χρειάζεται για να βελτιώσω το μαύρισμά μου;

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι 100 γραμμάρια την ημέρα είναι αρκετά για να αυξήσουν τα επίπεδα βήτα-καροτίνης στο σώμα και, ως εκ τούτου, να ενισχύσουν το μαύρισμα. Κάθε μερίδα 100 γραμμαρίων ωμού καρότου περιέχει μεταξύ 7.000 και 8.000 μg βήτα-καροτίνης. Το τυπικό καρότο έχει συνήθως μήκος περίπου 15 εκατοστά και βάρος 110 γραμμάρια, επομένως ένα μόνο καρότο είναι αρκετό για να αυξήσει την πρόσληψη βήτα-καροτίνης και να χρωματίσει το δέρμα μακροπρόθεσμα.

Τα βιολογικά και μη επεξεργασμένα καρότα είναι η καλύτερη επιλογή και πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή δύο ή τρεις μήνες πριν το καλοκαίρι, ώστε τα αποτελέσματα να είναι αισθητά στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε να μην πέσετε σε καροτενόδερμα, δηλαδή υπερβολική κατανάλωση τροφών που περιέχουν β-καροτίνη: η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των χεριών και αλλαγή της ημερήσιας πρόσληψης μικροθρεπτικών συστατικών, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν τρώτε καρότα.

4 τρόποι για να βελτιώσετε τη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

J-Beauty: Οι δύο βασικοί πυλώνες που πρέπει να γνωρίζετε

HerNewskl

Δερμοαπόξεση με διαμάντι: Η must θεραπεία για την ανανέωση της επιδερμίδας σας!

HerNewskl

MAD VMA 2023: H Ανδρομάχη έκανε το απόλυτο hairstyle του καλοκαιριού!

HerNewskl