Πλησιάζει Καθαρά Δευτέρα και σκέφτεσαι πώς θα γεμίσεις το σαρακοστιανό σου τραπέζι; Φυσικά, από αυτό δεν μπορεί να λείπει η ταραμοσαλάτα!
Γι’ αυτό κι εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για νόστιμη ταραμοσαλάτα με την πιο βελούδινη υφή.
Υλικά για την ταραμοσαλάτα:
100 γραμμάρια ταραμάς λευκός
1/2 κιλό πατάτες βραστές
250 γραμμάρια ελαιόλαδο
5-6 λεμόνια
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Βράζουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα. Τις ξεφλουδίζουμε όσο ακόμα καίνε.
Σε ένα μεγάλο γουδί χτυπάμε πρώτα τον ταραμά με τον χυμό από δύο λεμόνια. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά τις πατάτες και τις λιώνουμε καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο μείγμα.
Αφού πάρουμε ομοιόμορφο πουρέ, συνεχίζουμε σε πολύ αργή ροή με το υπόλοιπο λεμόνι και λάδι. Μόλις χυλώσει σερβίρουμε.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγες ελιές και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.