HerNews.gr
Beauty

Κόκκινο κραγιον: Πως να το φορέσεις

Το κόκκινο κραγιόν θεωρείται διαχρονικά θυλυκό και σαγηνευτικό για κάθε γυναίκα. Υπάρχει σχεδόν σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ και μπορεί να φορεθεί κάθε εποχή του χρόνου. Την τιμητική του έχει όμως τους Φθινοπωρινούς, αλλά και χειμερινούς μήνες.

Το κόκκινο κραγιόν έχει ρίζες απο την αρχαία Αίγυπτο, με την Κλεοπάτρα να είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε γνωστό ότι το φόρεσε.  Η Marilyn Monroe το τίμησε και το έκανε τάση, καθώς και σχεδόν όλες οι celebrities παγκοσμίως.

Το κόκκινο κραγιόν, μια από τις πιο σταθερές αξίες στο μακιγιάζ της γυναίκας, έχει αρκετές διαφορετικές αποχρώσεις όπως ροδί, κοραλλί, καφέ, του κερασιού και πραγματικά αμέτρητες επιλογές για να ταιριάξεις στο στυλ σου. Ματ, βελούδινες, ενυδατικές και glossy υφές επιλέγονται στο κόκκινο κραγιόν, ανάλογα με την περίσταση αλλα και το ύφος που θες να αποπνέεις.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard, ομάδα ψυχολόγων μελέτησε το πώς διαφορετικοί συνδυασμοί στο μακιγιάζ επηρεάζουν την άποψη που έχουν οι άλλοι για την εμφάνιση ή και τον χαρακτήρα μιας γυναίκας ακόμη και υποσυνείδητα. Η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που επιλέγουν κόκκινο κραγιόν θεωρούνται πιο θαρραλέες και δημιουργικές και είναι πιθανότερο να δουλεύουν, να διασκεδάζουν και να αθλούνται πιο έντονα από αυτές που επιλέγουν άλλες αποχρώσεις.

Όχι αφυδατωμένα χείλη

Τα ξηρά χείλη είναι απαγορευτικά για το κόκκινο κραγιόν, άρα το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα με απαλή απολέπιση των χειλιών σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο. Ενυδάτωσε τα με ένα lip balm ή μια ενυδατική κρέμα.

Η σωστή απόχρωση

Μπορείς να επιλέξεις όποια απόχρωση του κόκκινου σου αρέσει.Οι βασικοί κανόνες επιλογής της κόκκινης απόχρωσης κραγιον είναι οι εξής:

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Εδώ ταιριάζουν οι κόκκινες αποχρώσεις που περιέχουν μπλε υποτόνους, δηλαδή μια ψυχρότητα. Το κόκκινο του κερασιού, είναι η ιδανική απόχρωση για τις επιδερμίδες που εκπέμπουν κάτι αναγεννησιακό.

Σταρένια επιδερμίδα: Στις σταρένιες επιδερμίδες ταιριάζουν οι αποχρώσεις που φέρνουν λίγο προς το κοραλλί.

Σκουρόχρωμες επιδερμίδες: Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες, ταιριάζουν άψογα οι βαθιές κόκκινες αποχρώσεις κάνοντάς τις να δείχνουν άκρως σαγηνευτικές. Βαθιά μπορντό και έντονα κόκκινα είναι ιδανικά για εσάς.

Η σωστή εφαρμογή παίζει ρόλο

Το περίγραμμα χειλιών είναι απαραίτητο κάθε φορά που βάζεις κόκκινο κραγιόν, ώστε να παραμένει σταθερό στη θέση του όλη μέρα. Κάνε προσεκτικό περίγραμμα, δημιουργώντας σωστό σχήμα, χωρίς να υπερβάλλεις. Πριν το περίγραμμα, άπλωσε concealer ή make up στα χείλη σου. Mε αυτό τον τρόπο, θα παραμείνει το χρώμα αναλλοίωτο και το περίγραμμα θα σου βγει πιο σωστό.

Πολύ σημαντικό στο κόκκινο κραγιόν,  είναι πως πρέπει να δείχνει τέλειο. Δεν επιτρέπεται ασταθές περίγραμμα και κακή εφαρμογή.

Νεότερα Άρθρα

Blake Lively: Έβαψε τα μαλλιά της σε καστανό χρώμα;

HerNewskl

Shower make up trend: To beauty hack που έκανε trend η Huda Kattan

HerNewskl

Blake Lively: Τόλμησε το trend των praline nails και είναι όσο κομψά θα θέλαμε!

HerNewskl