Ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα του καλοκαιριού, είναι οι κολοκυθοκεφτέδες.
Εύκολοι, νόστιμοι και χορταστικοί! Κάποιοι τους προτιμούν κρύους, συνδυάζοντας τους με γιαούρτι ή φετα.
Ένας αγαπημένος μεζές, που απολαμβάνουμε τα καλοκαίρια στις ταβέρνες ή στο σπίτι και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή summer πιάτα.
Μάθε λοιπόν να φτιάχνεις τους ωραιότερους κολοκυθοκεφτέδες του καλοκαιριού!
Ένα καλό που έχουν οι κολοκυθοκεφτέδες είναι πως είναι πολύ απλή και εύκολη η συνταγή τους! Χρειαζόμαστε περίπου 20 λεπτά για να τους φτιάξουμε.
Απλά τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη , τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας τα σε σχήμα τηγανίτας. Μετά το μόνο που μένει είναι να μπουν στο τηγάνι!
Υλικά για κολοκυθοκεφτέδες:
-1 κιλό κολοκυθάκια (4-5 μεσαία)
– 2 αυγά
– 250γρ φέτα
– 15γρ (4 κ.σ.) δυόσμος ψιλοκομμένος
– 15γρ (4 κ.σ.) μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 15γρ (4 κ.σ.) άνηθος ψιλοκομμένος
– 100γρ (3/4 φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φλιτζ. (250ml) ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
– αλάτι & πιπέρι
Υλοποίηση συνταγής:
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη μας.
Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αρκετό αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και προσθέτουμε τα αυγά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, πιπέρι, και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τη φέτα που έχουμε προηγουμένως θρυμματίσει.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις το λάδι ζεσταθεί, πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τοποθετούμε στο τηγάνι. Δεν βάζουμε πάρα πολλούς σε κάθε τηγανιά, γιατί δε θα τηγανιστούν σωστά.
Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3-4 λεπτά ανά πλευρά (τους γυρίζουμε μόνο μια φορά!) και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας πριν τους σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθούν τα λάδια.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!