Το κοτόπουλο κάνει καλό, είναι μια καθαρή πρωτεΐνη και είναι ο τύπος πουλερικών στον κόσμο που είναι τόσο δημοφιλής. Και αυτός ο λόγος δεν είναι μόνο η γεύση, αλλά και τα πολλά οφέλη για την υγεία.
Καταρχάς συμβάλει στην απώλεια βάρους. Έχετε δει ποτέ ένα υγιεινό πιάτο φαγητού χωρίς κάποιο κοτόπουλο;
Και είναι λογικό καθώς πρόκειται για ένα άπαχο κρέας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει πολύ λίπος.
Το στήθος κοτόπουλου έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά σε σύγκριση με πολλές εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης, ιδιαίτερα όταν το δέρμα έχει αφαιρεθεί.
Εκτός από τις πρωτεΐνες, το κοτόπουλο είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο.
Και τα δύο μέταλλα βοηθούν στην υγεία των οστών. Η κατανάλωση κοτόπουλου συχνά μειώνει τον κίνδυνο αρθρίτιδας.Το κοτόπουλο είναι, επίσης, γεμάτο μαγνήσιο, το οποίο ανακουφίζει από τα συμπτώματα του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου.
Τέλος, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι γιατροί συστήνουν τη σούπα κοτόπουλου ως μέρος των γευμάτων ανάρρωσης, όταν είτε έχετε κρύωμα είτε γρίπη;
Επειδή το κοτόπουλο βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στο σώμα, καθώς επίσης ο ζωμός κοτόπουλου μειώνει μειώνει την ποσότητα βλέννας στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αναπνοή.
Συμπερασματικά βάλε όσο περισσότερο κοτόπουλο μπορείς στη ζωή σου. Κάνει καλό στην υγεία και στην διατροφή σου.