HerNews.gr
Συνταγές

Κουραμπιέδες από τη Χίο με Ούζο: Η «μαγική» συνταγή της Εύης Κατσιώνη

Η Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας μια ακόμα υπέροχη συνταγή της… Κουραμπιέδες από τη Χίο με Ούζο! Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά για τους κουραμπιέδες:

1φλ βούτυρο αγελαδινό

1φλ φυτικό βούτυρο

1/2 φλ άχνη

Βανίλια

2 κουταλιές ούζο

1 1/2 φλ αμύγδαλα ανάλατα

4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κουταλάκι baking powder

Επικάλυψη

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής:

Πρώτα ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 160 κελσίου για 20-30 λεπτά ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Τα βούτυρα για τους κουραμπιέδες πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα μαζί με την άχνη για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το βούτυρο να ασπρίσει και να μην νιώθουμε την άχνη να έχουμε στο τέλος ένα λείο μίγμα.

Σε αυτό το σημείο όσο χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνουμε την πρώτη κουταλιά του ούζου και αφού απορροφηθεί από το μίγμα, τότε προσθέτουμε την επόμενη.

Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε γάντζο.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι κρατάμε εκτός το ένα φλιτζάνι και προσθέτουμε τις βανίλιες και το baking powder στα άλλα 3 φλιτζάνια. (Μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι)

Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα στο μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα βάζουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας αλλά να είναι λεία και απαλή ζύμη. Δεν πρέπει να είναι η ζύμη καθόλου σκληρή.

Κάνουμε κουραμπιέδες με μπάλες των 15γρ, τις πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας και τις βάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους σε ταψί με λαδόκολλα και με το δάχτυλο μας πιέζουμε λίγο το κέντρο του κουραμπιέ.

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 180 κελσίου για 20-30′.

Τους βγάζουμε από το φούρνο και δεν τους πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν. Τους ψεκάζουμε με ούζο και πασπαλιζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Tips για τους κουραμπιέδες:

1. Τα αμύγδαλα, όταν δεν τα ξεφλουδίσουμε έχουν πιο έντονη γεύση και άρωμα.

2. Αν θέλετε να έχουν ακόμα πιο έντονο το άρωμα του ούζου στην άχνη, ανακατέψτε λίγη σκόνη άγριου γλυκάνισου.

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

Κουραμπιές: Όλα όσα δε γνωρίζεις για το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πεντανόστιμο ογκρατέν ζυμαρικών με μπρόκολο

georgegsp

Συνταγή: Ψητό ριζότο με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

georgegsp

Συνταγή: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα & φρέσκα φρούτα

georgegsp