HerNews.gr
Αφιερώματα Συνταγές

Κουραμπιές: Όλα όσα δε γνωρίζεις για το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων

Ο κουραμπιές έχει καταγωγή από την Περσία, αλλά θα τον βρούμε στην Τουρκία σαν “kurabiye”, στην Αλβανία σαν “kurabie” και σε άλλες Βαλκανικές, Ισπανόφωνες και Αραβικές χώρες.

Γράφει η Εύη Κατσιώνη

Στην Ελλάδα είναι πιο διαδεδομένος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά επειδή είναι “λευκό γλυκό” σε πολλές περιοχές της Ελλάδας προσφέρεται για γλυκό σε χαρές όπως γάμο ή βάφτιση.

Αλλά και τον νωθρό, ανόητο ή πολύ εύθραυστο – ευαίσθητο άνθρωπο τον αποκαλούν… κουραμπιέ!!!

Ανά την Ελλάδα έχουμε διάφορες παραλλαγές:

-Στην Ζάκυνθο αντί για βούτυρο χρησιμοποιούν λάδι στον κουραμπιέ.
-Τους μικρασιάτικους καρφωμένους με γαρίφαλο ή γεμιστούς με λουκούμι.
-Ο κουραμπιές γίνεται με ούζο στην Χίο και τη Μυτιλήνη. 
-Στο Ναύπλιο ο κουραμπιές παρασκευάζεται με φουντούκια!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

Χιώτικα μελομακάρονα με μανταρίνι και μαστίχα: Μια υπέροχη συνταγή από την Εύη Κατσιώνη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Λευκή σοκολάτα: Πώς να φτιάξετε το πιο απολαυστικό ρόφημα των γιορτών;

HerNewskl

Tarte Tatin: Η πιο νόστιμη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα

HerNewskl

Forrest Gump: Γιατί είναι μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών

Her News b