HerNews.gr
Συνταγές

Κρεατόσουπα: Η καλύτερη συνταγή για το παραδοσιακό φαγητό του χειμώνα

Κρεατόσουπα με μοσχάρι ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας “βραστό”. Η πιο αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα, είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό για μικρούς και μεγάλους.

Η κρεατόσουπα μας ζεσταίνει το χειμώνα και μας γυρίζει στην παράδοση. Ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της παρακάτω συνταγής κι σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
  • 1.250 γραμμάρια μοσχαράκι
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για την κρεατόσουπα
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μερίδες ή σε πιο μικρά κομμάτια, ανάλογα με το γούστο μας και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε. Τα γυρνάμε, για να πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το νερό, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα.

Τώρα καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Κατόπιν, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την κρεατόσουπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ακόμα.

Η κρεατόσουπα είναι ένα πλούσιο γεύμα σε θρεπτικά συστατικά που με το κρύο, τραβιέται όσο τίποτα άλλο! Καλή μας όρεξη!

Νεότερα Άρθρα

Τρεις σαλάτες που θα ξεχωρίσουν στο πασχαλινό τραπέζι

georgegsp

Κολοκυθόσουπα: Η πιο λαχταριστή συνταγή

georgegsp

Smoothie φρούτων και γιαουρτιού

georgegsp