HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δύσκολα μπορώ να καταπιώ τις επιθέσεις που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδευμένα στη Μαρέβα»

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε καλεσμένος 6 ημέρες πριν τις εκλογές στο “The 2night Show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ιδιαίτερα απολαυστική του συνομιλία με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και στο εάν διατηρούν προσωπικές σχέσεις, αποκάλυψε όσα του είχε πει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που “έκλειναν” οι κάμερες και ποια δημοφιλή σειρά του Netflix βλέπει για να χαλαρώσει.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το αγαπημένο του συγκρότημα που είναι οι Guns N’ Roses και το τραγούδι Paradise City , με τον πρωθυπουργό να λέει πως θα πάει και στη συναυλία τους που θα γίνει το καλοκαίρι.

Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκλογές

 «Μετά από τέσσερα χρόνια αντιμετώπισης μεγάλων δυσκολιών, μπορώ να πω ότι είμαι πιο ήρεμος. Απολαμβάνω την προεκλογική εκστρατεία. Κανείς δεν ψηφίζει για αυτά που έγιναν χθες, αλλά για το μέλλον. Αυτά που θα κάνεις».

Ερωτώμενος για το πόσο δύσκολο είναι να είναι κάποιος πρωθυπουργός, απάντησε: 

«Ήταν πολύ πιο δύσκολο παρότι ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος και ψυχολογικά, λόγω της οικογενειακής μου ανατροφής. Αλλά τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το βάρος της καρέκλας και τις δυσκολίες. Ειδικά για την πανδημία, δεν υπήρχε και κανένα εγχειρίδιο. Έπρεπε μέρα με τη μέρα να σχεδιάζουμε τις αντιδράσεις μας».

Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός για τον πατέρα του

«Ήμουν τυχερός γιατί είχα την ευτυχία να ζήσω τον πατέρα μου μέχρι τα 49 μου και να τον απολαύσω σε στιγμές που ήταν αποφορτισμένος από τις ευθύνες στη σταδιοδρομία του. Η μάνα μου έφυγε νωρίτερα, αλλά αισθάνομαι ότι λες” τι θα σου έλεγε ο πατέρας σου, αν του έκανες μια ερώτηση”, και λες ότι έχεις την εμπειρία να απαντήσεις.

Ο πατέρας μου για να φτάσει πρωθυπουργός πέρασε δια πυρός και σιδήρου και έκανε ένα comeback που δεν ήταν συνηθισμένο για την αποχή. Αλλά θυμάμαι τις δυσκολίες, είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα, αλλά και μια δύσκολη εκλογή που μετά έχασε μετά από 3,5 χρόνια.

Ήταν πάντα εξαιρετικά ψύχραιμος, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κάπνιζε λίγο παραπάνω. Μπορείς να καταλάβεις την ένταση μόνο τη στιγμή που κάθεσαι στην καρέκλα. Αλλά επειδή είχε μια κάπως ζεν αντιμετώπιση… Δεν ήμουν τόσο ψύχραιμος όσο είμαι τώρα, γιατί κατέληξα ότι όταν αντιδράς θυμωμένος, κάνεις λάθος και όταν αφήνεις τα συναισθήματα να σε κυριεύουν, σε τυφλώνει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως όταν χρειάστηκε βοήθεια τη ζήτησε από ειδικό λέγοντας: «Βεβαίως ζήτησα βοήθεια από ειδικό όταν είχα προβλήματα. Χρειάζεται συγκροτημένη απάντηση από την πολιτεία για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψυχικής υγείας. Και πρέπει να μην έχουμε παρωπίδες και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθεί την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον άνθρωπο, για να βοηθηθεί να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση».

Αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ο θυμός, η οργή, η θλίψη ήταν κατανοητά συναισθήματα. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν, πήραν το τρένο για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό μας ακούμπησε τόσο έντονα η τραγωδία. Τα δικά μου παιδιά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το τρένο κατά κόρον».

«Υπάρχει στη νέα γενιά βαθιά η πεποίθηση ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Πρέπει να διαψεύσουμε την πεποίθηση αυτή. Προσπαθώ να μιλάω με νέα παιδιά.

Η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι απολύτως αναμενόμενη. Η απόλυτη άρνηση, όμως, δεν οδηγεί πουθενά. Η συμμετοχή σε εκλογές είναι μια απάντηση. Κάποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, καλύτερα οι νέοι να συμμετέχουν παρά να απέχουν».

@kyriakosmitsotakis_ 12 ημέρες για τις εκλογές #BTS #KyriakosMitsotakis #TikTokDocumentary ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Τι δεν κατάφερε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 «Δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο πολύ θα ήθελα. Κάναμε βήματα στην ψηφιακή επικοινωνία του πολίτη με το κράτος, αλλά πέτυχε γιατί εισάγαμε ένα καινούργιο μοντέλο συνεργασίας των υπουργείων.
Στις βαριές δομές του κράτους έχουμε δουλειές. Νοοτροπίες ωχαδερφισμού. Αξιολόγηση παντού και επιβράβευση της προσπάθειας, εκεί θα στρέψουμε την προσοχή μας.

Στο Μαξίμου χτίσαμε μια συνεκτική ομάδα και επειδή διαρκώς όλοι αξιολογούμαστε, πρέπει να διορθώνουμε τα λάθη μας, να κάνουμε αλλαγές όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν και παραμένει μια συλλογική δουλειά.
Η απάντηση είναι ότι σε πολλά επίπεδα τα έχουμε βάλει με τη γραφειοκρατία. Το gov.gr είναι επανάσταση στον πόλεμο με γραφειοκρατία.
Την επόμενη τετραετία θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και πώς ο πολίτης έχει την επαφή του με το κράτος».

Όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε τον Πρωθυπουργό γιατί πρέπει κάποιος να τον ψηφίσει εκείνος απάντησε:  «Γιατί ήμουν συνεπής και όσα είπα τα έκανα. Φόροι, θέσεις εργασία, σύνορα, ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων, εκσυγχρονισμός κράτους. Τι θέλω να κάνω: να αυξήσω μισθούς, να μειωθεί η ανεργία και να έρθουν επενδύσεις».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις συνεργασίες: «Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να συνεργαστούμε και οι τρεις μας. Θα οδηγούσε σε παράλυση. Γι’ αυτό επιμένω σε σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση.

Προφανώς και δεν έχουμε σε προσωπικό επίπεδο να χωρίσουμε. Η πολιτική είναι σκληρή. Δύσκολα μπορώ να καταπιώ τις επιθέσεις που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδευμένα στη γυναίκα μου. Με τον Ανδρουλάκη δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ. Δυο φορές του ζήτησα να συναντηθούμε, αλλά αρνήθηκε. Καταλαβαίνω ότι μας αρέσει και στους δύο το μπάσκετ, αλλά έχουμε μεγάλες διαφορές στο πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τατιάνα Στεφανίδου: Επιστρέφει στον Alpha με το Tlive

Her News b

«Survivor All Star»: Θα κοστίσει από 12 έως 14 εκατ. ευρώ- Πότε φεύγει η παραγωγή για Άγιο Δομίνικο;

HerNews ka

Eurovision: Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας μετά από τον αποκλεισμό – «Ξεφτιλιστήκαμε, ήταν από τις λίγες φορές που μπήκαμε μέσα»

Her News