HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα κλείσουν οι λέσχες οπαδών, κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο»

Σύσκεψη με τον πρόεδρο της UEFA, τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ως κεντρικό θέμα τη βία στα γήπεδα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο φόντο των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Ζόραν Λάκοβιτς, διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της UEFA και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, Παναθηναϊκού Ιωάννης Αλαφούζος και της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης. Εκ μέρους του ΠΑΟΚ συμμετέχει ο Αρτούρ Νταβιντιάν, στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη.

Από την κυβέρνηση συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης  και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος.

Οι άνθρωποι που έκαναν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες δεν είναι οπαδοί, αλλά είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο κι έρχονται για να εγκληματήσουν.

Ως «μάστιγα» χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης την οπαδική βία που δηλητηριάζει τον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο αυτό οι ποινές θα αυστηροποιηθούν.

«Θα κλείσουν οι λέσχες οπαδών, κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις που είχε με τον πρόεδρο της UEFA.

Οι έλεγχοι στην είσοδο των συγκεκριμένων θυρών θα γίνονται από την ελληνική αστυνομία, με την πρόταση αυτή να βρίσκει σύμφωνους και τους «Big 4».

«Οι ένοχοι για την δολοφονία του Άλκη θα βρεθούν»

Ειδικά για την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Στις εμπρηστικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου απάντησε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Οι θέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης κατέθεσε το ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων του Ολυμπιακού στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και αντιαθλητικής συμπεριφοράς και συνολικά των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ένα συνολικό «πακέτο» προτάσεων για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας και αντιαθλητικής συμπεριφοράς στο ποδόσφαιρο, αλλά και συνολικά τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου κατέθεσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Ευάγγελος Μαρινάκης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

  1. Πρόεδρος της ΕΠΟ κοινής αποδοχής και ομάδα Ειδικών από UEFA και FIFA που θα εφαρμόσουν την Ολιστική Μελέτη με συνέπεια και με την ύπαρξη κανονισμών λειτουργίας για όλες τις σχετικές επιτροπές. Αναδιοργάνωση σε επίπεδο Πειθαρχικών, Εθνικών Ομάδων, Υπηρεσιών της ΕΠΟ. 

Νεότερα Άρθρα

Power Pass: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Her News b

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει ουσιαστικό, τεκμηριωμένο, πολιτικό λόγο» – Φουντώνει η κόντρα με τον Στέφανο Κασσελάκη

HerNews ka

Χανιά: Θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη

Her News