HerNews.gr
Travel & more Ταξίδια

Κύθνος Vol1: Ένα νησί του σήμερα βγαλμένο από τα 90s

Αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουμε στην κυκλαδίτικη Κύθνο, το πρώτο νησί από το οποίο ξεκινούν οι Κυκλάδες.

Μιάμιση ώρα από το Λαύριο και 3 ώρες περίπου από τον Πειραιά, η κοσμοπολίτισσα πλέον Κύθνος, είναι βγαλμένη από τα 90’s, προσαρμοσμένη και προσεγμένη στην σημερινή εποχή.

Έχοντας κρατήσει τον θαλασσινό αέρα περασμένων εποχών, δεσπόζει στο γαλάζιο του Αιγαίου και υπόσχεται ξεκούραστες και συνάμα γεμάτες διακοπές. Καλό και ποιοτικό φαγητό, χαλαρό και δροσερό ποτό, fine dining και μπάνιο όλη μέρα σε αμμώδεις παραλίες με σκιά από αλμυρίκια ή άνετες ξαπλώστρες με μαξιλάρες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των διακοπών όσων την επιλέξουν. Εμείς την επιλέξαμε και έχουμε να σου προτείνουμε τα εξής:

Παραλίες

Χωρίς να συμπεριλάβω τις όλες τις παραλίες από τις 90+ της Κύθνου, – μιας και δεν πρόλαβα να τις γυρίσω όλες – , έχω να σου προτείνω τις εξής υπέροχες: Τα Μαρτινάκια, τα οποία έχουν 2 μαγαζιά, το beach bar Hamsa και το Da Massimo, ιταλικό εστιατόριο που διαθέτει και ξαπλώστρες.

Επόμενες παραλίες είναι η Επισκοπή με το Pountaki beach bar και φυσικά η Κολώνα με το ομώνυμο beach bar και την παραλία η οποία εκτείνεται σε 2 πλευρές με ψιλή χρυσαφένια άμμο να αποτελεί το ειδυλλιακό χώρισμά τους.

Να τονίσω κάπου εδώ ότι όλες σχεδόν οι παραλίες διαθέτουν αλμυρίκια, τα οποία αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική και δροσερή επιλογή αν δεν επιθυμείς ξαπλώστρα και beach bar. Παγωμένο ποτό, σκιά από τα δέντρα και το σκηνικό ολοκληρώνεται.

Φαγητό – Ποτό

Από ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, μέχρι γαστρονομικές εκρήξεις στη Χώρα, η Κύθνος βάζει ψηλά τον πήχη στην γευστική απόλαυση και εμείς σου προτείνουμε: Το Στέκι του Ντέτζη στην χώρα, όπου θα γευτείς εξαιρετικό κρέας και την πεντανόστιμη, τοπική καπαροσαλάτα, Την Μαργιώρα επίσης στη χώρα, με gourmet πιάτα, μοναδικούς συνδυασμούς και συνοδευτικά κοκτέιλς. Αν είσαι λάτρης του κρασιού, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποια ετικέτα από την επιλεγμένη λίστα επιμέλειας Άρη Σκλαβενίτη, κορυφαίο Έλληνα Sommelier.

Πηγαίνοντας προς τα λουτρά, το Άριας Γεύσεις, στο τέλος ενός γραφικού κολπίσκου, με χαλαρό ζεστό φωτισμό και υπέροχες θαλασσινές επιλογές, είναι ένα μαγαζί το οποίο πρέπει να το επισκεφθείς από την πρώτη κιόλας μέρα.

Επιλογές brunch θα βρεις σε όλα σχεδόν τα σημεία του νησιού, με κορυφαία τη Μαργιώρα στη Χώρα και το Sofrano στα Λουτρά.

Για ποτό προτείνουμε το The Kraken, το πιο διάσημο στέκι του νησιού, με μουσική που σε ξεσηκώνει, φέρνοντας ξεσηκωτικούς ρυθμούς στο τραπέζι σου και νησιώτικο αεράκι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η περιήγησή μας στο νησί δεν τελειώνει εδώ. Θα υπάρξει και δεύτερο μέρος των highlights. Η Κύθνος είναι ένα νησί που σε καλεί για ηλιοβασίλεμα στην Κολώνα, περπάτημα στα σοκάκια, χαλάρωση και γέμισμα μπαταριών. Αναμένεται το vol2. Μέχρι τότε καλές βουτιές στα γαλανά και τιρκουάζ νερά της. 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πήλιο: Χειμωνιάτικες διακοπές στο μαγικό βουνό – Όσα πρέπει να δεις

Her News

Κεφαλονιά: Η λίμνη Μελισσάνη μαγεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά της

HerNews ka

4 προορισμοί όπου το μεγαλείο της ιστορίας συναγωνίζεται τη φύση

Her News