Η αγαπημένη μας μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη μας δίνει την καλύτερη συνταγή για Λαγάνα!
Λαγάνα ολικής άλεσης με τσάι γλυκάνισου και μαστίχα και Καλή Σαρακοστή!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
2½φλ χλιαρό νερό
1 φακ ξηρή μαγιά
2κσ γεμάτες γλυκάνισο
1½κγ ζάχαρη
2κγ αλάτι
½κγ μαστίχα
100ml ελαιόλαδο
3κσ σουσάμι + για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Κοσκινιζουμε τα άλευρα. Λιώνουμε την μαστίχα σε ένα γουδί με 1κγ ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι, την μαστίχα και το σουσάμι στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά με ½κγ ζάχαρη και 100ml χλιαρό νερό. Βράζουμε το γλυκάνισο στα 2½φλ νερό.
Στο μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το μίγμα με τα άλευρα και προσθέτουμε πρώτα το ελαιόλαδο, να χτυπηθεί λίγο και να μοιάζει σαν άμμος.
Μετά ρίχνουμε την μαγιά και το τσάι γλυκάνισου χλιαρό (κρατάμε το ½φλ γιατί μπορεί να μην χρειαστεί).
Πρέπει να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζυμάρι μέσα καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Βάζουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα απλώνουμε λίγο λάδι και δουλεύουμε την ζύμη με τα δάχτυλα μας πιέζοντας να δώσουμε το σχήμα της λαγάνας. Πασπαλιζουμε με σουσάμι τη Λαγάνα μας και ψήνουμε στους 180C° για 20-25′.
Καλή Καθαρά Δευτέρα!
Και καλή Σαρακοστή!
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi