HerNews.gr
Συνταγές

Λαγάνα ολικής άλεσης με τσάι γλυκάνισου και μαστίχα από την Εύη Κατσιώνη

Η αγαπημένη μας μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη μας δίνει την καλύτερη συνταγή για Λαγάνα!

Λαγάνα ολικής άλεσης με τσάι γλυκάνισου και μαστίχα και Καλή Σαρακοστή!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500γρ αλεύρι ολικής άλεσης

2½φλ χλιαρό νερό

1 φακ ξηρή μαγιά

2κσ γεμάτες γλυκάνισο

1½κγ ζάχαρη

2κγ αλάτι

½κγ μαστίχα

100ml ελαιόλαδο

3κσ σουσάμι + για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Κοσκινιζουμε τα άλευρα. Λιώνουμε την μαστίχα σε ένα γουδί με 1κγ ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι, την μαστίχα και το σουσάμι στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά με ½κγ ζάχαρη και 100ml χλιαρό νερό. Βράζουμε το γλυκάνισο στα 2½φλ νερό.

Στο μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το μίγμα με τα άλευρα και προσθέτουμε πρώτα το ελαιόλαδο, να χτυπηθεί λίγο και να μοιάζει σαν άμμος.

Μετά ρίχνουμε την μαγιά και το τσάι γλυκάνισου χλιαρό (κρατάμε το ½φλ γιατί μπορεί να μην χρειαστεί).

Πρέπει να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζυμάρι μέσα καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.

Το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Βάζουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα απλώνουμε λίγο λάδι και δουλεύουμε την ζύμη με τα δάχτυλα μας πιέζοντας να δώσουμε το σχήμα της λαγάνας. Πασπαλιζουμε με σουσάμι τη Λαγάνα μας και ψήνουμε στους 180C° για 20-25′.

Καλή Καθαρά Δευτέρα!

Και καλή Σαρακοστή!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στραπατσάδα: Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε τα ωραιότερα Καγιανά

Her News

Μηλόπιτα με φύλλο κανταΐφι και κρέμα με πιπέρι Σετσουάν: Η συνταγή της Εύης Κατσιώνη θα σας ξετρελάνει!

Her News

Συνταγή: Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου

Her News