HerNews.gr
Αφιερώματα

Lana Del Rey: 10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για το μουσικό φαινόμενο “Lana”

Lana Del Rey. Μια μελωδική φωνή που παραπέμπει σε drugs, sex & love. Τραγούδια που έχουν μείνει στην σύγχρονη ιστορία από ένα κορίτσι πολλά υποσχόμενο. “Heaven is a place on earth with you” και  “Love you more than those bitches before” είναι στίχοι από τραγούδια της που έχουν γίνει μότο της γενιάς των ΄00. Ποιά είναι όμως η Lana Del Rey;

  1. O τρόπος που μας έχει συστηθεί με τις δισκογραφικές της δουλειές δηλώνει ξεκάθαρα, τουλάχιστον για εκείνη έχει έντονες επιρροές από την Nancy Sinatra.

2. Η Elizabeth Woolridge Grant, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1986 στο μικρό χωριό Lake Placid, γνωστό από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

3. Είναι κόρη μεγιστάνα και τελείωσε εσώκλειστη το σχολείο όχι γιατί ήταν πλουσία αλλά γιατί έκανε κακές παρέες. Αλκοολική στα 15 της.

4. Στα 18 της ξεκίνησε σπουδές Φιλοσοφίας, όμως εκείνη ενδιαφερόταν μόνον για τη μουσική. Αρχής γενομένης από την κιθάρα την οποία ξεκίνησε με το θείο της

5. Toν Οκτώβριο του 2011 υπογράφει με την Interscope Records και την Polydor. Το όνομα ‘Lana’ είναι προς τιμή της ηθοποιού Lana Turner, ενώ το “Del Rey” είναι εμπνευσμένο από το κλασσικό αυτοκίνητο της Ford, το Del Rey.

6. Στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ως Lana Del Rey στην θρυλική εκπομπή «Saturday Night Live»  το πρώτο σχόλιο που έκαναν πάρα πολλοί ήταν ότι «είναι ατάλαντη!». Ότι η εμφάνισή της η χειρότερη όλων των εποχών.  Αυτό ίσως πυροδότησε και την θεωρία ότι πρόκειται για «δημιούργημα» του πατέρα της.

7. Ανάμεσα στις κατηγορίες που έχει δεχθεί είναι και αυτή για τα ψεύτικα χείλη της. Η ίδια όμως το διαψεύδει: «Έτσι δείχνουν τα χείλη μου όταν τραγουδώ, αυτό είναι το φυσικό μου».

8. H Del Rey έχει στο αριστερό της χέρι ένα tattoo με το γράμμα “M” που αναφέρεται στο όνομα της γιαγιάς της (Madeline) και την λέξη “Paradise”. Στο δεξί χέρι έχει την φράση “trust no one” («μην εμπιστεύεσαι κανέναν»).Αλλά και την φράση “die young” στο μεσαίο δάχτυλο του ίδιου χεριού σε σχήμα δαχτυλιδιού.

9. Το “Video Games” του 2011 κατάφερε να μαζέψει περισσότερα από 30 εκατομμύρια views τους πρώτους 5 μήνες στο ΥouΤube.

10. Η ίδια θεωρεί ότι συστήνει ένα καινούριο είδος μουσικής το οποίο ορίζει ως «Hollywood Pop/Sadcore».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζωρζ Σαρή: Σαν σήμερα το 1925 γεννήθηκε η συγγραφέας που όλοι αγαπήσαμε σαν έφηβοι

Her News b

Μεγάλο Σάββατο: Η “Πρώτη Ανάσταση” & τα έθιμα που γιορτάζουμε

HerNews ka

Για την Αριάδνη Γερασιμίδου….

Her News