Αναμφίβολα είμαστε στην εποχή του ροδιού, το οποίο σε περίπτωση που δε γνωρίζατε είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ρόδι ή αλλιώς «κόκκινος χρυσός» έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A,C και Ε) και το καλύτερο..;
Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
Για όλα τα παραπάνω, αλλά και επειδή ταιριάζει απόλυτα για φθινόπωρο/χειμώνα σας έχουμε συνταγή για λικέρ ρόδι.
(Η συνταγή θα σας βγάλει ένα μπουκάλι λικέρ ρόδι)
Θα χρειαστείτε:
- 3 ρόδια
- 1 μεγάλο ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 νεροπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο
- 1 στικ κανέλας
Εκτέλεση:
- Βγάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια σε ένα μπωλ.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλια σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους από τα ρόδια, το τσίπουρο ή την βότκα (ανάλογα τι θα επιλέξετε), την ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλλο
- Ανακατεύουμε καλά για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφού αρχίσει να βράζει σβήνουμε το μάτι μετά από 3′
- Αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για μια ολόκληρη μέρα στην άκρη
- Μετά από 24 ώρες σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε μπουκάλια της αρεσκείας μας και το λικέρ ρόδι είναι έτοιμο!