HerNews.gr
NEWS

Lockdown: Ανοίγουν παραλίες, φροντιστήρια, δικαστήρια

Mέχρι τις 15 Μαΐου ανοίγουν οι περισσότεροι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί νέα χαλάρωση του lockdown απο την κυβέρνηση.

Σάββατο 8 Μαΐου: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Από το Σάββατο 8 Μαΐου αυξάνεται ο αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., και την ίδια ημέρα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Ανοίγουν τα δικαστήρια τη Δευτέρα 10 Μαΐου :

Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων κατά του COVID-19 ενέκρινε τη διεύρυνση των διαδικασιών που διεξάγονται ενώπιον των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων.

Η πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διαμορφώθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των μεγαλύτερων δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας και της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. 

10 Μαΐου ανοίγουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών:

Λειτουργούν ξανά τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών για μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες αλλά και για τίτλους ξένων γλωσσών όπως Lower, Proficiency κ.λπ.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν οι υπόλοιπες σχολικές τάξεις 

Επιστρέφουν στις τάξεις τους όλοι οι μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Ο βαθμός της ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από το μέσο όρο του α’ και β’ τετραμήνου.

Aνοίγουν στις 15 Μαΐου τουρισμός και υπερτοπικές μετακινήσεις

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις» και για την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στα καταστήματα στο λιανεμπόριο: «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα,αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

 

Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 11 στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

 

Νεότερα Άρθρα

ELLAS 21: Το νέο τραγούδι της MONIKA

Her News

Κούγιας και Βλάχος κλήθηκαν για εξηγήσεις στο πειθαρχικό του ΔΣΑ

Her News

Έπαυλη 5,8 εκ. ευρώ αγόρασε ο Ντι Κάπριο στη μαμά του

Her News