HerNews.gr
Διεθνή

Μάικλ Τζάκσον: «Έφυγε» και άφησε πίσω του χρέος πάνω από 500 εκατ. δολάρια

Όταν ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 από καρδιακή ανακοπή στο Λος Άντζελες σε ηλικία 50 ετών, είχε χρέη άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Παρασκευή, 21 Ιουνίου και έλαβε το περιοδικό PEOPLE. 

Το βράδυ πριν από το θάνατό του, ο βασιλιάς της ποπ επιδόθηκε σε μια εξάωρη πρόβα τζενεράλε στο Staples Center στο Λος Άντζελες για την μεγάλη περιοδεία του «This Is It» στο 02 Arena του Λονδίνου. Ως μέρος του πλάνου επιστροφής του, είχε γράψει νέα τραγούδια και είχε περάσει από πολλές ώρες εξαντλητικών προβών για να τελειοποιήσει τα σόου, τα οποία ήταν προγραμματισμένα να διαρκέσουν από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010.

Πέθανε κοντά στην παραμονή της περιοδείας, γεγονός που άφησε την περιουσία του οικονομικά υπόχρεη για 40 εκατομμύρια δολάρια στον διοργανωτή της περιοδείας.

Η κατάθεση ζητά να χρησιμοποιηθούν χρήματα από την περιουσία του Τζάκσον για την αποζημίωση των δικηγόρων των εκτελεστών για νομικές υπηρεσίες και άλλα έξοδα το 2018.

Ωστόσο, δεδομένων των υπερβολικών εξόδων του Μάικλ Τζάκσον, χρειαζόταν απεγνωσμένα χρήματα για να εξοφλήσει το χρέος του, ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Η δημοσίευση ανέφερε ότι ο ορκωτός λογιστής William R. Ackerman, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης εκ μέρους της AEG Live στη δίκη αθέμιτου θανάτου τον Αύγουστο του 2013, πρόσφερε μια λεπτομερή ματιά στα οικονομικά του τραγουδιστή, λέγοντας στους ενόρκους ότι ο Τζάκσον ξόδεψε χρήματα σε δωρεές φιλανθρωπίας, δώρα, ταξίδια, τέχνη και έπιπλα.

«Ξόδεψε πολλά χρήματα σε κοσμήματα», πρόσθεσε ο Ackerman στο δικαστήριο του Λος Άντζελες εκείνη την εποχή. «Τον έριξαν έξω».

Ήδη από το 1993, ο Τζάκσον είχε συγκεντρώσει αυξανόμενα χρέη και μέχρι το 1998, όφειλε 140 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Από τον Ιούνιο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2009, σημειώθηκε ότι το χρέος του Τζάκσον αυξήθηκε κατά περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται, πως ο Μάικλ Τζάκσον είχε δεχτεί αγωγές σε διάφορες πολιτείες και χώρες μέχρι και λίγο πριν πεθάνει, λόγω των χρεών.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ένας δικαστικός αγώνας με την περιουσία περιλαμβάνει τους κατηγόρους του Μάικλ Τζάκσον, Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφετσακ, στους οποίους χορηγήθηκε δίκη τον Αύγουστο του 2023.

Secrets will eat you up' – inside the shocking Michael Jackson documentary  | Sundance 2019 | The GuardianΤα δύο φερόμενα θύματα που εμφανίζονται στο τετράωρο ντοκιμαντέρ του HBO Leaving Neverland -που και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι ο Μάικλ Τζάκσον τους παρενοχλούσε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά- θα εκδικαστεί η υπόθεσή τους εναντίον των εταιρειών του αείμνηστου Βασιλιά της Ποπ. 

Οι δύο ενάγοντες πρέπει να αποδείξουν δύο σημεία στο δικαστήριο για να αποζημιωθούν: Πρώτον, ότι ο Τζάκσον τους επιτέθηκε σεξουαλικά και δεύτερον, ότι οι εταιρείες του που απασχολούσαν το προσωπικό του ήταν συνένοχοι στην υποτιθέμενη κακοποίηση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Ταΐζει τα εγγόνια του την ίδια λιχουδιά με τα κατοικίδιά του

HerNews ka

Emily Ratajkowski: Εντοπίστηκε να ανταλλάσσει καυτά φιλιά και… όχι με τον Pete Davidson!

HerNews ka

Victoria Beckham: Αποκαλύπτει γιατί αφαίρεσε το τατουάζ με τα αρχικά του David Beckham

HerNews ka