HerNews.gr
Συνταγές

Μακαρόνια με κιμά: 3 tips για να απογειώσεις το πιο μαμαδίστικο πιάτο

Μπορεί τα μακαρόνια με κιμά να έχουν προέλθει ουσιαστικά από τη γειτονική Ιταλία, όμως η Ελληνίδα μάνα τα έχει πάρει και με το πέρασμα των χρόνων τα έχει απογειώσει.

Κάπως έτσι, τα μακαρόνια με κιμά ίσως να αποτελούν το πιο μαμαδίστικο πιάτο, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η «ορίτζιναλ» μακαρονάδα με κιμά ονομάζεται «Μπολονέζ». Προέρχεται από τη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Μπολόνια. Απολαμβάνει παγκόσμιας αναγνώρισης και λατρείας, αφού παραλλαγές της μπορούμε να βρούμε σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ποιες συμβουλές μπορούν λοιπόν να μας δώσουν οι experts στα ζυμαρικά Ιταλοί, ώστε να κάνουμε τα δικά μας μακαρόνια με κιμά ακόμη πιο απολαυστικά;

Μαγειρεύουμε πολύ καλά τον κιμά

Είναι σημαντικό να μαγειρέψουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε με έντονες και διαρκείς κινήσεις για να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να ροδίσει καλά. Όσο καλύτερα ροδίσει, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η σάλτσα μας.

Μαζί με τον κιμά, μπορούμε να βάλουμε και τα μπαχαρικά μας, Έτσι θα ζεσταθούν καλά και θα βγάλουν όλα τα αρώματά τους.

Λαχανικά και κρασί

Αφού προσθέσουμε τα λαχανικά μας μαζί με τον κιμά και τα σοτάρουμε, σβήνουμε με λίγο κρασί και τρίβουμε τον πυθμένα της κατσαρόλας, Έτσι, και θα διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα στον πάτο του σκεύους μας και θα έχουμε μία σπιρτάδα στον κιμά μας.

Μπέικον

Όλα καλά λοιπόν και ίσως τα παραπάνω να τα γνωρίζατε λίγο πολύ ήδη. Γι΄ αυτό και αφήσαμε το καλύτερο tip των Ιταλών για το τέλος. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το μπέικον.

Ειδικότερα, αν προσθέσετε από την αρχή 100 γραμμάρια μπέικον, θα αποκτήσετε μια πιο έντονη, γεμάτη και ελαφρώς καπνιστή γεύση στα μακαρόνια με κιμά.

Ετοιμάστε λοιπόν για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας τα λατρεμένα μακαρόνια με κιμά και εκπλήξτε τους με το τέλειο αποτέλεσμα!

Συνταγή: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σπόροι Τσία: Οι μαγικές ιδιότητες της υπερτροφής και το δυναμωτικό πρωινό

Her News

Εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά, με τέσσερα μόλις υλικά!

Her News

Απολαυστική σούπα με λαζάνια

Her News