HerNews.gr
Σχέσεις

Μακροχρόνιες σχέσεις και χωρισμός

Ο χωρισμός μετά από μια μακροχρόνια σχέση είναι μια ανθρώπινη απώλεια και όσο πολιτισμένα και αν λήξει ένας δεσμός δεν παύει να σας πληγώνει. 

Η έλλειψη της συντροφικότητας μπορεί να μεταφραστεί και ως ένας μικρός θάνατος στη ψυχή μας, πόσο μάλλον εάν η σχέση που διατηρούσαμε σταμάτησε με ανταλλαγές άσχημων εκφράσεων. Όπως και να έχει ο χωρισμός είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί περνούσατε χρόνο με τον σύντροφο σας και δημιουργήθηκαν συναισθήματα, οικειότητα, αγάπη, συνήθεια και αυτά δεν ξεπερνιούνται από την μια στιγμή στην άλλη. 

Όσο οι φίλοι και οι συγγενείς σας παροτρύνουν να προχωρήσετε, εσείς μένετε στάσιμοι και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον χωρισμό που προέκυψε. Είναι λογικό διότι όταν είστε στεναχωρημένοι σκέφτεστε τα πράγματα με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο και δεν καταλήγετε πουθενά. Η ουσία είναι με την πάροδο του χρόνου να καταλάβετε τι αξίζετε και να μην αισθάνεστε πληγωμένοι. 

Κάθε χωρισμός έχει τους λόγους του και αργά ή γρήγορα θα τους μάθετε. Αν τώρα δεν βρίσκετε ούτε έναν καλό λόγο για τον οποίο χωρίσατε, να είστε σίγουροι πως θα τον βρείτε όταν θα είστε έτοιμοι. Τότε θα πείτε το γνωστό “Όλα για κάποιο λόγο γίνονται” και θα πιστεύετε! 

Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα είναι απολύτως φυσιολογικά και δικαιολογημένα. Ίσως να νιώθετε απογοήτευση, να είστε πληγωμένοι και να έχετε θυμό μέσα σας. Τίποτα δεν είναι μόνιμο, πάντως, αυτό να το θυμάστε! Τα αρνητικά συναισθήματα που αισθάνεστε θα υποχωρήσουν και θα είστε πιο δυνατοί! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που μετά από κάθε δύσκολη περίοδο ο άνθρωπος επιστρέψει με την καλύτερη εκδοχή το εαυτού του. 

Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να ξεπεραστεί ένας χωρισμός. Σίγουρα, σε έναν, δύο μήνες θα είστε καλύτερα, όμως το συγκεκριμένο ζήτημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το διάστημα της σχέσης, από τον χαρακτήρα σας, από τα βιώματα σας. Για κάθε άτομο η διαχείριση του χωρισμού είναι μια μοναδική υπόθεση που δεν χρειάζεται να περάσετε μόνοι σας. Να θυμάστε ότι θα βγείτε πιο δυνατοί και ευτυχισμένοι. 

Νεότερα Άρθρα

Δεν υπάρχει σωστό timing, δείλιασε τη σωστή στιγμή

HerNewskl

Nostalgia-stanning: Η νέα τάση στο dating που αφορά όλους τους millennials!

HerNewskl

Επιστροφή στον πρώην: οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Her News b