Αυτά τα εύκολα γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο με φέτα και ντοματίνια δημιουργούν μια νόστιμη συνταγή. Το ψήσιμο των μανιταριών με το κοτσάνι προς τα κάτω αφήνει πρώτα να απελευθερωθεί τυχόν υπερβολικό υγρό από τα μανιτάρια, ώστε να μην λασπώσει τις γεύσεις του πιάτου σας.
Εάν δεν έχετε τσίλι, αντικαταστήστε 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο ανάλογα με την προτίμησή σας στα μπαχαρικά.
Υλικά
- 4 μεγάλα μανιτάρια portobello
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα τσίλι (προεραιτικά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- ντοματίνια, κομμένα στα 4 αν είναι μεγάλα
- τυρί φέτα , θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ξύστε απαλά και πετάξτε τα βράγχια και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, προσέχοντας να αφήσετε ανέπαφες τις πλευρές. Σκουπίστε τις κορυφές με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε τα καπάκια των μανιταριών, με το στέλεχος προς τα κάτω, σε ένα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά, περίπου 10 λεπτά.Ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το τσίλι και τη ρίγανη μαζί σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ψήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα ντοματίνια ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο. Μεταφέρετε προσεκτικά, με το στέλεχος προς τα κάτω, σε ένα πιάτο με επένδυση από χαρτί κουζίνας. Σκουπίστε το ταψί και σκουπίστε τα μανιτάρια για να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Καλύψτε το ταψί με λάδι.
Επιστρέψτε τα μανιτάρια στο ταψί, με το στέλεχος προς τα πάνω, σκουπίζοντας το περιττό υγρό με χαρτοπετσέτα. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ντομάτας στα μανιτάρια. Περιχύνουμε με φέτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.
Ψήνουμε μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να μαλακώσει η φέτα, για 10 με 13 λεπτά. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια με βασιλικό και αλάτι. περιχύνουμε με βαλσάμικο.