HerNews.gr
Συνταγές

Μηλόπιτα με φύλλο κανταΐφι και κρέμα με πιπέρι Σετσουάν: Η συνταγή της Εύης Κατσιώνη θα σας ξετρελάνει!

Μηλόπιτα με φύλλο κανταΐφι, μήλα με φιστίκια Αιγίνης, άνηθο και μια κρέμα με πιπέρι Σετσουάν! Η αγαπημένη μας μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη δημιουργεί για ακόμα μια φορά και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της συνταγής της!

Υλικά που θα χρειστούμε:

300γρ κανταΐφι

70γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

5 πράσινα μήλα

200γρ ζάχαρη

1 λεμόνι χυμό

1 ποτηράκι ρούμι

Κανέλα

1φλ κρέμα γάλακτος light

30γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

1 χούφτα άνηθο χοντροκομμένο

Για την κρέμα θα χρειστούμε:

1 κουτί φυτική κρέμα

50γρ άχνη

1 καλή πρέζα πιπέρι Σετσουάν

150γρ τυρί κρέμα

20γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα ταψί 28-30εκ βουτυρώνουμε και απλώνουμε ενα λεπτό στρώμα κανταΐφι.

Ψήνουμε στους 170 κελσίου έως ότου να γίνει το χρώμα του χρυσό. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους. Για να μην μαυρίσουν, τα βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι.
Βάζουμε σταδιακά την ζάχαρη σε τηγάνι μέχρι να γίνει καραμέλα και τότε ρίχνουμε προσεκτικά τα μήλα. Ανακατεύουμε ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, το φιστίκι Αιγίνης και τον άνηθο χοντροκομμένο. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει και ρίχνουμε την άχνη και το πιπέρι Σετσουάν, μετά το τυρί κρέμα και λίγη κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε σε μια πιατέλα το κανταΐφι και ρίχνουμε λίγες κουταλιές από ένα κρύο απλό σιρόπι.

Αφήνουμε περιμετρικά 3-4εκ περιθώριο από το κανταΐφι και απλώνουμε την γέμιση από τα μήλα.

Από πάνω απλώνουμε την κρέμα με κορνέ ή με κουτάλι και διακοσμούμε με τριμμένα και χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Αν θέλετε μπορείτε να ζεστάνετε λίγο τα μήλα στα μικροκύματα, να είναι χλιαρά. Έτσι δεν θα σφίξει η καραμέλα μόλις ρίξετε τα μήλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωμένη κρέμα γάλακτος, αντί για φυτική.

Το πιπέρι Σετσουάν δεν καίει, αλλά έχει πολύ ωραίο άρωμα.

Ανάλογα με το τυρί κρέμα, μπορεί να μην χρειαστεί να προσθέσετε και κρέμα γάλακτος για να μην είναι πολλή σφιχτή η κρέμα σας.

Καλή σας απόλαυση!

Cheesecake stracciatella: Η τέλεια συνταγή απο την Εύη Κατσιώνη

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η σούπα βελουτέ με σπανάκι είναι το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο

georgegsp

Μους λευκού ταραμά…Η σύγχρονη ταραμοσαλάτα

Her News b

Συνταγή για δροσερή πατατοσαλάτα με ρόκα και μυρωδικά

HerNews ka