HerNews.gr
Health

Μοναδικά οφέλη που σου δίνει το νερό καρύδας

Αν και το νερό καρύδας έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, αυτό το ρόφημα, που ονομάζεται «ποτό της φύσης», υπάρχει εδώ και αιώνες. Γεμάτο με ηλεκτρολύτες και μοναδική γεύση, το νερό καρύδας είναι το διαυγές υγρό που βρίσκεται μέσα στις καρύδες και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Διαφέρει από το γάλα καρύδας, το οποίο έχει μια κρεμώδη λευκή απόχρωση και ενσωματώνει την πραγματική σάρκα καρύδας.

Το δροσιστικό ρόφημα είναι υπέροχο από μόνο του ή χρησιμοποιείται σε συνταγές υγιεινών smoothie και είναι γνωστό για την ελαφρώς γλυκιά και ξηρή γεύση του.

1. Είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών και ηλεκτρολυτών

Το νερό καρύδας ταιριάζει τόσο σε δίαιτες χαμηλών θερμίδων, όσο και σε δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, καθώς έχει μόνο περίπου 45 θερμίδες ανά φλιτζάνι και περίπου 11 γραμμάρια ζάχαρης. Επιπλέον, είναι φυσικά φορτωμένο με ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και πολλά άλλα. Αν και τα διατροφικά δεδομένα μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το πού προέρχεται η καρύδα, καθώς και την ωριμότητα της καρύδας, ένα ποτήρι με νερό από καρύδα έχει 45 θερμίδες, μηδέν λιπαρά, 4% ασβέστιο και μαγνήσιο, 25 mg νάτριο και 470 mg κάλιο.

2. Μπορεί να βοηθήσει την αποκατάσταση μετά την προπόνηση

Το νερό καρύδας είναι άφθονο σε πολλούς ηλεκτρολύτες, όπως κάλιο, νάτριο και μαγνήσιο. Εάν ιδρώνετε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το νερό καρύδας μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο.

Η διαιτολόγος Maggie Michalczyk από το Σικάγο λέει ότι οι ηλεκτρολύτες στο νερό μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών, στην πρόληψη της αφυδάτωσης και ακόμη και στη διασφάλιση της σωστής μυϊκής λειτουργίας. Φυσικά, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ανεφοδιάζεστε με αρκετούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνη μετά την προπόνηση σας.

3. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Οι μπανάνες είναι διαβόητες για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο. Αλλά μόνο ένα φλιτζάνι νερό καρύδας περιέχει περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους. Η έρευνα δείχνει ότι οι δίαιτες πλούσιες σε κάλιο μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και ακόμη και προστατεύοντας από το εγκεφαλικό. 

4. Προάγει το υγιές δέρμα

Η έλλειψη σωστής ενυδάτωσης μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό, σφιχτό και ακόμη και ξεφλουδισμένο δέρμα. Η κατανάλωση νερού καρύδας μπορεί να συμβάλει στις καθημερινές σας ανάγκες ενυδάτωσης, που προάγει την κυκλοφορία και το λαμπερό δέρμα. Ορισμένες ποικιλίες νερού καρύδας είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνη C, η οποία έχει μια σειρά από αντιοξειδωτικές ιδιότητες και διεγείρει φυσικά τη σύνθεση κολλαγόνου.

Δείτε τι κάνει η παράλειψη του πρωινού στο σώμα σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δεν κοιμάστε αρκετά; Αυτό το Wellness Hack θα μπορούσε να το καλύψει

HerNews ka

4+1 υπερτροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40

HerNews ka

Τι μαρτυρούν τα πόδια μας για εμάς;

Her News