HerNews.gr
Συνταγές

Μους λευκού ταραμά…Η σύγχρονη ταραμοσαλάτα

Ο ταραμάς έχει την δική του θέση στα νηστίσιμα εδέσματα που κάνουν την επανεμφάνιση τους την Καθαρά Δευτέρα, πρώτη μέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μιας σημαντικότατης περιόδου για την Ορθόδοξη Εκκλησία,  που συνδυάζεται με νηστεία τροφών και παθών.

Ο Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef – μας έχει ετοιμάσει μια εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για “Μους Ταραμά”, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι extra συμβουλές για ένα πιο elegant αποτέλεσμα.  

Μους ταραμά

Υλικά 

120γρ λευκό ταραμά
80-100 γρ χυμό λεμόνι
100-120 γρ νερό
1⁄2 μικρό καρότο 
1⁄2 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 τεμ μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
1-2 κλωνάρια άνηθο
300 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
300 γρ ηλιέλαιο
2-3 πρέζες λευκό πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μίξερ τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά κ τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Στο τέλος, προσθέτουμε όλα τα υγρά, σιγά σιγά και εναλλάξ μέχρι το αποτέλεσμα να είναι ανάλαφρο και αεράτο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε. 

Tip 1: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό.
Tip 2: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από τον χυμό λεμονιού με χυμό πορτοκάλι ή μανταρίνι,για να έχουμε ένα ακόμα πιο elegant αποτέλεσμα.
Tip 3: Για το σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο ξύσμα εσπεριδοειδών κ σχοινόπρασο.
Tip 4: Αν βάλουμε το νερό και τα λαδάκια μας στο ψυγείο για 1 ώρα πριν φτιάξουμε την συνταγή, έχουμε λιγότερες πιθανότητες να μας «κόψει» να ξεχωρίσουν δηλαδή τα στερεά από τα υγρά. 

Μιχαήλ Ζάχαρης – Executive Chef “Omikron Meze” 

Contact @:

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

How to: Διατήρησε τα λεμόνια φρέσκα για έναν μήνα

georgegsp

Δεκαπενταύγουστος: Το φαγητό που τρώμε ανά περιοχή στην Ελλάδα

Her News b

Συνταγές: Κοτόσουπα με άγριο ρύζι- Η πιο gourme επιλογή για το κρυολόγημα!

HerNews ka