Αυτά τα muffins με βρώμη και μπανάνα επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία μπαχαρικών και γλυκύτητας. Η βρώμη μαλακώνει κατά το ψήσιμο, κάνοντας αυτά τα muffin υγρά, τρυφερά και χορταστικά για πρωινό.
Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο πιο γλυκά θα είναι τα muffin. Οι ώριμες καφέ μπανάνες δίνουν την πιο δυνατή γεύση, αλλά οι κίτρινες με μερικές κηλίδες λειτουργεί εξίσου καλά. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε muffin, ψήστε το κουρκούτι σε ένα ταψί μέχρι να βγει καθαρή μια ξύλινη λαβή στο κέντρο.
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ώριμες μπανάνες , πολτοποιημένες (περίπου 1 φλιτζάνι )
- 2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες
- 1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε μια φόρμα για muffin 12 θέσεων με μαγειρικό σπρέι.
-
Συνδυάστε 1 1/4 φλιτζάνι βρώμη, αλεύρι ολικής αλέσεως, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κανέλα, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
-
Συνδυάστε τις μπανάνες, το γάλα, το λάδι, το μέλι, τα αυγά και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 1 λεπτό.
-
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της μπανάνας. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο κουρκούτι, περίπου 45 δευτερόλεπτα, σταματώντας να ξύσετε τις πλευρές όσο χρειάζεται.
- Ρίξτε με κουτάλι το κουρκούτι στις θήκες για μάφιν (1/3 φλιτζάνι το καθένα). Πασπαλίστε τις κορυφές με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι βρώμη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 18 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.
Στοιχεία για τη διατροφή (ανά μερίδα)
- 204 Θερμίδες
- 8 γρ Λίπος
- 29 γρ Υδατάνθρακες
- 5 γρΠρωτεΐνη