HerNews.gr
Συνταγές

Μύδια αχνιστά με ούζο και μυρωδικά συνταγή

Μια πολύ απλή και νόστιμη συνταγή για ένα ταπεινό και συγχρόνως ντελικάτο όστρακο που είναι η καλύτερη παρέα για ούζο και τσίπουρο….. γιατί η νηστεία…. έχει την πολυτέλεια της! Τα αχνιστά μύδια από τον Μιχάλη Ζάχαρη – Executive Chef Omikron Meze. 

Υλικά 
  • 2 κλ μύδια φρέσκα!
  • 2-3 κουτ σουπ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδακια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 μικρή μαραθορυζα ή φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 100 ml ούζο
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 τεμ χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα όστρακα με την βοήθεια ενός σφουγγαριού ή….εκβιάζουμε… παρακαλάμε ή απειλούμε τον ψαρά μας να το κάνει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι κ το φινόκιο, τα μύδια κ τα σωτάρουμε αρκετά, σβήνουμε με το ούζο και σκεπάζουμε με το καπάκι για πέντε λεπτά, χωρίς να μειώσουμε την φωτιά μας.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε κ προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι κ το μαϊντανό, το φρέσκο πιπέρι κ το χυμό λεμονιού.
Αν τα υγρά είναι αρκετά, αφαιρούμε τα μύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μειωθεί κατά 2/3 το ύψος των υγρών. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο εκτός φωτιάς ή αν δεν νηστεύουμε λίγο βούτυρο.
Τοποθετούμε ξανά τα μύδια για να είναι καυτά και σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ ⚠️
Μύδια που δεν άνοιξαν στο μαγείρεμα δεν τα καταναλώνουμε!
Tip 1: Δεν προσθέτουμε ποτέ αλάτι στα φρέσκα μύδια γιατί το εσωτερικό τούς είναι γεμάτο θαλασσινό νερό.
Tip 2: Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, δεν είναι όμως τόσο νόστιμα όσο τα φρέσκα…. παρόλα αυτά με την συγκεκριμένη συνταγή θα έχουμε αρκετά καλό αποτέλεσμα. Εκεί ίσως χρειαστεί λίγο αλάτι, αναλόγως την προέλευση.
Tip 3: Τα μύδια είναι ευαίσθητα και πρέπει να τα μαγειρεύουμε γρήγορα σε δυνατή θερμοκρασία.

 

Μιχάλης Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Παστέλι: Νηστίσιμο και πλούσιο σε βιταμίνη Ε

georgegsp

Πεντανόστιμη λαχανόσουπα για απώλεια βάρους

HerNews ka

Κάστανα: Πως να τα ψήσεις σωστά

georgegsp