HerNews.gr
Διεθνή

NASA: Ανακοίνωσε τη «μοναδική» κοσμική έκρηξη που θα συμβεί το φετινό καλοκαίρι

Η NASA έκανε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση που θα είναι ένα από τα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού για τους λάτρεις της αστρονομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα υπάρξει ένα διαγαλαξιακό φαινόμενο που σπάνια εμφανίζεται, ένα supernova (υπερκαινοφανής αστέρας). Αυτή είναι μια έκρηξη που συμβαίνει από την αλληλεπίδραση μεταξύ δύο άστρων και στη Γη μπορούμε να την δούμε ως μια μικρή έκρηξη φωτός σε ένα σημείο του νυχτερινού ουρανού.

Αν και είναι η NASA, είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα συμβεί το συμβάν, αλλά έχει αναφερθεί ότι η ημερομηνία θα είναι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Κάτι που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνιαΘα είναι μια μοναδική στιγμή για τους κατοίκους του πλανήτη μας αφού η τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 1946.

Η Rebekah Hounsell , βοηθός ερευνητής στο Goddard Space Flight Center της NASA και ειδικός σε εκδηλώσεις supernova, είπε ότι αυτό που θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες είναι «ένα γεγονός που συμβαίνει μια φορά στη ζωή που θα δημιουργήσει πολλούς νέους αστρονόμους, δίνοντας στους νέους ένα κοσμικό γεγονός που μπορούν να παρατηρήσουν μόνοι τους, να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις και να συλλέξουν τα δικά τους δεδομένα».

Αλλά το σημαντικό για τους επίγειους κατοίκους είναι να ξέρουν πώς να αποκρυπτογραφήσουν αυτό το γεγονός στον ουρανό για να το δουν. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αναγνωρίσετε δύο αστέρια που λάμπουν έντονα στο βόρειο ημισφαίριο, τον Αρκτούρο και τον Βέγα, και να ακολουθήσετε μια ευθεία γραμμή από το ένα στο άλλο.

Ακριβώς στη μέση είναι ο Ηρακλής και το Corona Borealis. Σε εκείνο το σημείο θα είναι δυνατό να δούμε μια έκρηξη που με γυμνό μάτι θα είναι διαθέσιμη μόνο για μια εβδομάδα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καμίλα: Επιλέγει τον αγαπημένο σχεδιαστή της πριγκίπισσας Νταϊάνα για το φόρεμα της στέψης

HerNews ka

Πρίγκιπας Χάρι: Απορρίφθηκαν από το δικαστήριο οι ισχυρισμοί του εναντίον Βρετανού εκδότη ότι του χάκαρε το τηλέφωνο

HerNews ka

Ιαπωνία: Πέθανε ο Σίνζο Άμπε

Her News