HerNews.gr
Διεθνή

NASA: Παρουσιάζει την απόκοσμη ομορφιά του χειμώνα στον Άρη (Εικόνες)

Νέα πλάνα της NASA δείχνουν ότι ο Άρης, ο κόκκινος πλανήτης, έχει μετατραπεί από μια άγονη ερημιά σε μια όμορφη χειμερινή χώρα των θαυμάτων σε ορισμένα μέρη.

Στο βόρειο ημισφαίριο του Άρη , το ρόβερ Perseverance και το ελικόπτερο Ingenuity επιθεωρούν ένα αρχαίο δέλτα ποταμού που κύλησε στον κρατήρα Jezero πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Η σκόνη, το κύριο συστατικό του Άρη, ελέγχει το κλίμα εκεί. Ο χειμώνας συχνά σηματοδοτείται από τη σκόνη. Ωστόσο, χιόνι, πάγος και παγετός έχουν παρατηρηθεί σε αυτό τον πλανήτη. Χαμηλές τιμές -190 βαθμών Φαρενάιτ (-123 βαθμοί Κελσίου) έχουν καταγραφεί στις πολικές περιοχές του Άρη.

Δύο είδη χιονιού στον Άρη

Ο Άρης έχει δύο διαφορετικούς τύπους χιονιού. Ένα είδος αποτελείται από παγωμένο νερό όπως αυτό που βρίσκεται στη Γη.

Το παραδοσιακό χιόνι δεν μπορεί να πέσει στο έδαφος στον Άρη επειδή ο αραιός αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες το αναγκάζουν να εξαχνωθεί ή να μετατραπεί κατευθείαν από στερεό σε αέριο πριν χτυπήσει στο έδαφος.

Το χιόνι με βάση το διοξείδιο του άνθρακα, συχνά γνωστό ως ξηρός πάγος, είναι μια άλλη μορφή αρειανού χιονιού που πέφτει και κολλάει στο έδαφος. Οι επίπεδες περιοχές του Άρη κοντά στους πόλους δέχονται κατά μέσο όρο πολλά πόδια χιονόπτωσης.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο ειδικός στον Άρη Sylvain Piqueux του Εργαστηρίου Jet Propulsion της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, φέρεται να είπε: «Αρκετές πτώσεις που θα μπορούσατε να τις περάσετε με χιονοπέδιλα».

«Αν αναζητούσατε για σκι, ωστόσο, θα έπρεπε να πάτε σε έναν κρατήρα ή στην άκρη του γκρεμού, όπου το χιόνι θα μπορούσε να συσσωρευτεί σε μια επικλινή επιφάνεια», πρόσθεσε.

Δεδομένου ότι η χιονόπτωση εμφανίζεται στους πόλους μόνο τη νύχτα υπό κάλυψη νέφους, ούτε τα τροχιακά ούτε τα ρόβερ έχουν δει πραγματικά χιονοπτώσεις στον κόκκινο πλανήτη.

Δεν έχουν δημιουργηθεί ρομποτικοί εξερευνητές που να μπορούν να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες στους πόλους και οι κάμερες τροχιάς δεν μπορούν να δουν μέσα από τα σύννεφα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Adele: Παντρεύτηκε η απόλυτη Super Star;

Her News b

Mama Cax: Η Google τιμά το διάσημο μοντέλο με το ένα πόδι

Her News b

Ariana DeBose- Oscars 2022: Η πρώτη έγχρωμη ομοφυλόφιλη γυναίκα που κερδίζει βραβείο ερμηνείας

HerNewskl