HerNews.gr
Αφιερώματα

Νεϊμάρ: Σήμερα έχει τα γενέθλια του ο Βραζιλιάνος άσσος του ποδοσφαίρου

Ο Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ ή απλά Νεϊμάρ γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 και είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται με την ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν και αγωνίζεται ως μέσος ή επιθετικός.

Στην ηλικία των 19 κέρδισε το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς της Νότιας Αμερικής για το 2011, ενώ είναι ο από κοινού πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας μαζί με τον Πελέ.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 11 του από τη Σάντος το 2003. Την επόμενη χρονιά το ταλέντο του εκτιμήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέρασε επιτυχημένα δοκιμαστικά τεστ από τον ισπανικό σύλλογο για να μεταγραφεί εκεί, όμως η ομάδα του τον πλήρωσε και τον κράτησε στις ακαδημίες της.

Το 2009, μετά από πέντε χρόνια στις ακαδημίες, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Από τότε έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του, την τεχνική του κατάρτιση, τις ντρίμπλες του και την ταχύτητά του.

Στα 17 του, στις 7 Μαρτίου 2009, έκανε την πρώτη του εμφάνιση, όπου αγωνίστηκε τα τελευταία 30 λεπτά απέναντι στην Οέστε. Την επόμενη εβδομάδα πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στη Μοζί Μιρίμ.

Ένα μήνα αργότερα πέτυχε το καθοριστικό γκολ της νίκης με 2–1 ενάντια στην Παλμέιρας. Τελικά, τελείωσε την πρώτη του σεζόν με 48 εμφανίσεις και 12 γκολ.

Τον Ιούνιο του 2013 ο Νεϊμάρ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, έναντι 57 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις πιο ακριβές μετεγγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δύο χρόνια αργότερα βοήθησε τους «μπλαουγκράνα» να κάνουν καρέ τίτλων (πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων).

Αν και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Μπαρτσελόνα από το 2013 έως το 2017, σημειώνοντας συνολικά 105 γκολ σε 186 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, θεώρησε ότι έπρεπε να ξεφύγει από τη σκιά του συμπαίκτη του Λιονέλ Μέσι, ενός άλλου σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Έτσι τον Αύγουστο του 2017 υπέγραψε στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν (ΠΣΖ), έναντι του ποσού-ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από το Νο1 στην ΠΣΖ, ο Νεϊμάρ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο, με ετήσιο μισθό 45 εκατ. ευρώ.

Εμφανίστηκε σε μόλις 30 αγώνες κατά την πρώτη του σεζόν με την ομάδα του Παρισιού, σκοράροντας 28 γκολ, προτού τραυματιστεί σοβαρά στο δεξί του πόδι. Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 80 αγώνες κι έχει επιτύχει 59 γκολ. Έχει συμβάλει στην απόλυτη κυριαρχία της ΠΣΖ εντός Γαλλίας, αλλά αναζητά ακόμη ένα Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα του.

Εκτός γηπέδων, ο Νεϊμάρ, έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών της Βραζιλίας και της Ισπανίας για απόκρυψη εισοδημάτων και νόθευση εγγράφων.

Δηλώνει πιστός χριστιανός και το επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία, διοργανώνοντας φιλανθρωπικούς αγώνες για τα άπορα παιδιά και συνεισφέροντας και ο ίδιος ποσά από την προσωπική του περιουσία. Από το 2011 είναι πατέρας ενός παιδιού από τη σχέση του με την ψηφιακή δημιουργό Καρολίνα Ντάντας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιορτή του Πατέρα: Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες

Her News

Amy Winehouse: 10 ενδιαφέροντα γεγονότα για την εμβληματική τραγουδίστρια που σαν σήμερα γεννήθηκε

HerNews ka

Xρήστος Κυριαζής: Τα τραγούδια του που έγραψαν ιστορία

Her News