Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα πεντανόστιμα τρουφάκια, αφού η κάθε εκδοχή τους είναι εξίσου απολαυστική.
Επίσης, τα τρουφάκια είναι ένα γλυκό που δεν απαιτεί ούτε πολλά υλικά, ούτε μεγάλες ικανότητες στη ζαχαροπλαστική, άρα αν αποφασίσεις να τα φτιάξεις η επιτυχία θα είναι εγγυημένη.
Αυτό το νόστιμο σοκολατένιο γλυκό βγαίνει σε πολλές εκδοχές και ακόμα και τώρα που μπορεί να νηστεύεις, αυτή η συνταγή είναι για εσένα και σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει!
Δες πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας
Υλικά
- 260 γραμμάρια κουβερτούρα
- 7 κ.τ.σ. γάλα καρύδας
- 1/2 βανίλια (προαιρετικά)
- άγλυκο κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το γάλα καρύδας και ζεσταίνετε για μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αν για κάποιο λόγο μείνουν κομμάτια που δεν έχουν λιώσει, βάλτε για 10 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
Σκεπάστε το μείγμα και βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Μόλις σφίξει αρκετά, με ένα σκουπ παγωτού, ή με ένα κουτάλι πάρτε μπάλες και πλάστε τις.
Κυλήστε τα τρουφάκια στο κακάο μέχρι να αποκτήσουν μία λεπτή επικάλυψη και απολαύστε.
Extra tip: Αν θέλετε μεγαλύτερη ποικιλία, εκτός από κακάο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη καρύδα και πολύχρωμη ή μαύρη τρούφα.