Δοκιμάσαμε τη συνταγή της μαγείρισσας Εύης Κατσιώνη για γρήγορες, νηστίσιμες τηγανίτες με σάλτσα από ταχίνι και φράουλες και τη λατρέψαμε! Σήμερα τη μοιραζόμαστε μαζί σας και είμαστε σίγουρες ότι θα σας αρέσει πολύ!
Για τις τηγανίτες θα χρειαστούμε:
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα λεμονιού
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
200ml χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
1/2 – 1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι baking powder
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ταχίνι θα χρειαστούμε:
150γρ φράουλες
1 κουταλιά ταχίνι
1 κουταλιά μέλι
Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε:
75γρ κουβερτούρα
Φιστίκι Αιγίνης
Φρούτα
Δυόσμο
Εκτέλεση συνταγής:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το baking powder, το αλάτι και την ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό και το προσθέτουμε.
Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και αφήνουμε για 30 λεπτά το μίγμα να ξεκουραστεί.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό.
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες το ταχίνι και το μέλι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε στον πάτο του πιάτου σάλτσα ταχίνι, από πάνω τηγανίτα, μετά σάλτσα ταχίνι, μετά κομμένα φρούτα και επαναλάβουμε μέχρι να έχουμε 4-5 κομμάτια.
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε ή σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όσο είναι ρευστή την ρίχνουμε πάνω απο τις τηγανήτες και διακοσμούμε με φρούτα, φιστίκι Αιγίνης και δυόσμο.
Καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi