Για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν την σοκολάτα στη νηστεία και όχι μόνο….! Η mousse από τον Μιχάλη Ζάχαρη.
Υλικά για την mousse
- 450 γρ κουβερτούρα/σοκολάτα υγείας 525 γρ νερό
Τρόπος παρασκευής
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό μπολ.
Σε ενα κατσαρολάκι ή βραστήρα βάζουμε την ποσότητα νερού μέχρι να βράσει.
Αδειάζουμε το ζεστό νερό επάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε συγχρόνως με ένα σύρμα χειρός.
Με ένα μεγαλύτερο δοχείο κάνουμε ένα bain marie με κρύο νερό και πάγο, τοποθετούμε το ένα μπολ στο άλλο κ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να κατεβάσουμε την θερμοκρασία του και να έχουμε ένα πηχτό μίγμα.
Τοποθετούμε σε μπολ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και αργότερα αν θέλουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής,για να σερβίρουμε σε πιατέλα ή ποτήρια.
Tip 1: Μπορούμε να προσθέσουμε 1 σφηνάκι αλκοόλ της αρεσκείας μας όπως κονιάκ ή ουίσκι ή κάποιο λικέρ όπως επίσης ξηρούς καρπούς ή ακόμα και αλάτι ημίχονδρο.
Η παρασκευή δεν έχει ζάχαρη, αν θέλουμε προσθέτουμε.
Τολμήστε και δημιουργείτε!
Μιχάλης Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze