HerNews.gr
Διεθνή

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από 16 γυναίκες – Σοκάρουν τα στοιχεία

Ο πασίγνωστος μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από 16 γυναίκες.

Σε μια αποκάλυψη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από τον Guardian, πολλές από τις γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ήταν ανήλικες εκείνη την εποχή και τρεις ισχυρίστηκαν ότι ήταν ναρκωμένες.

Όλα τα υποτιθέμενα περιστατικά έλαβαν χώρα μεταξύ του τέλους της δεκαετίας του 1980 και του 2014, και περισσότερες από τις μισές γυναίκες – αρκετές επέλεξαν να παραμείνουν ανώνυμες – είπαν ότι συνάντησαν τον μάγο κατά τη διάρκεια των παραστάσεών του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Copperfield (@copperfield)

Τρεις από τις γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Κόπερφιλντ τις άγγιξε στη σκηνή κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων. Σε μια άλλη περίπτωση, μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο μάγος της πήρε το χέρι και το έβαλε στον πισινό του, αναγκάζοντάς την να τον σφίξει.

Πέντε από τις γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Κόπερφιλντ μίλησε στο τηλέφωνο με αυτές και τις οικογένειές τους όταν καλούσε τα σταθερά τους τηλέφωνα.

Μέσω των δικηγόρων του, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, τώρα 67 ετών, αρνήθηκε κάθε ισχυρισμό για ανάρμοστη συμπεριφορά επιμένοντας ότι «ποτέ μα ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με κανέναν ανήλικο».

Οι δικηγόροι του χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς «ψευδείς και εντελώς αβάσιμους», προσθέτοντας ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά κατά των γυναικών «είναι το αντίθετο από όλα όσα υποστηρίζει και εργάζεται σκληρά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Copperfield (@copperfield)

Αμέσως αφότου ο Guardian πλησίασε τον Κόπερφιλντ με ερωτήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς, δύο γυναίκες που είχαν δώσει συνέντευξη από την εφημερίδα χρησιμοποιώντας τα πραγματικά τους ονόματα είπαν ότι ήθελαν να αφαιρεθούν οι ισχυρισμοί τους από την ιστορία.

Μία από τις γυναίκες ήταν 15 ετών τη στιγμή του υποτιθέμενου περιστατικού. η άλλη ήταν στα 20 της.

Ερωτηθείς εάν ο Κόπερφιλντ έχει προσφέρει ή έχει πληρώσει ποτέ διακανονισμούς σε οποιονδήποτε τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, οι δικηγόροι του είπαν στον Guardian ότι ο μάγος «δεν έχει πρόθεση να επιδοθεί σε αυτό που θεωρεί ότι είναι μια εξόρμηση για ψάρεμα από τους δημοσιογράφους σας».

Η «Κάρλα» είπε στο ρεπορτάζ ότι γνώρισε τον Κόπερφιλντ το 1991 αφού κλήθηκε να συμμετάσχει σε ένα από τα σόου του στη Τζόρτζια. Ήταν μόλις 16 ετών εκείνη την εποχή. Ένιωσε ότι την «προετοίμασε», ακόμη και της έκανε ένα δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ένα συνημμένο σημείωμα που έγραφε: «Σε 2 χρόνια θα επιστρέψω».

Φέρεται ότι κράτησε την υπόσχεσή του και η Κάρλα ισχυρίστηκε ότι έκανε στοματικό έρωτα και είχε την πρώτη της σεξουαλική επαφή με τον Κόπερφιλντ.

«Ήμουν μια νεαρή μαθήτρια ερωτευμένη με έναν άντρα που ήταν διάσημος και νομίζω ότι το χρησιμοποίησε για να τον ωφελήσει», είπε. «Γιατί θα συνέχιζε να έρχεται σε επαφή μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια, αν δεν σχεδίαζε να ξεσπάσει αμέσως μόλις γινόμουν 18;»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Copperfield (@copperfield)

Οι δικηγόροι του μάγου αρνήθηκαν ότι προετοίμασε την Κάρλα και είπαν ότι οι δυο τους είχαν μια «συναινετική σχέση».

Η «Λίλι», η οποία ήταν 14 ή 15 ετών εκείνη την εποχή, ισχυρίστηκε στον Guardian ότι ο Κόπερφιλντ της έπιασε το στήθος στη σκηνή ενώ έκανε ένα κόλπο μπροστά στον πατέρα και την αδερφή της, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ιστορία και είπαν ότι την κοιτούσαν με φρίκη.

Οι δικηγόροι του αρνήθηκαν ότι την άγγιξε στο στήθος και ισχυρίστηκαν ότι έχει πραγματοποιηθεί «χωρίς να έχει γίνει ποτέ καμία καταγγελία».

Η «Τζίλιαν» ήταν στα 20 της όταν παρακολούθησε ένα από τα σόου του μάγου στο Caesars Palace στο Λας Βέγκας στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αφού η κοπέλα επιλέχθηκε για να συμμετάσχει σε ένα κόλπο στη σκηνή, αυτή και η φίλη της ρωτήθηκαν από έναν από τους βοηθούς του μάγου εάν θα πήγαιναν μαζί του για ένα ποτό μετά την επόμενη παράστασή του.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, η Τζίλιαν ισχυρίστηκε ότι αυτή και η φίλη της μεταφέρθηκαν στη σουίτα του ξενοδοχείου του Κόπερφιλντ και τους δόθηκε από ένα μικρό ποτήρι σαμπούκα. Αμέσως μετά, η Τζίλιαν είπε ότι ένιωθε «περίεργα, σωματικά παράξενα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Copperfield (@copperfield)

«Από τότε, όλα ήταν απλά θολά… Κυριολεκτικά έπαθα black out για λίγο, και δεν το κάνω αυτό», είπε, υποστηρίζοντας ότι θυμάται τον Κόπερφιλντ να κάνει σεξ με εκείνη και τη φίλη της στο κρεβάτι του.

«Είμαι 56 ετών τώρα», είπε η Τζίλιαν στον Guardian. «Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα μια στιγμή που να μην θυμάμαι συνειδητά [μια χρονική περίοδο]… Ποτέ δεν θα το έλεγα απλώς σε κάποιον, αν δεν πίστευα αληθινά, ειλικρινά στον Θεό ότι είχα ναρκωθεί εκείνη τη στιγμή».

Οι δικηγόροι του μάγου αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της Τζίλιαν και ισχυρίστηκαν ότι «δεν έγιναν ποτέ τέτοιες αξιώσεις ή καταγγελίες για αυτόν στο Caesars Palace – όπου είχε τότε κατοικία – ή αλλού σε σχέση με τέτοια υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά». Οι δικηγόροι του πρόσθεσαν ότι τα ναρκωτικά «δεν ήταν μέρος του κόσμου του».

Έξι πρώην υπάλληλοι του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ισχυρίστηκαν στον Guardian ότι συχνά ζητούσε από τους βοηθούς του να πλησιάσουν ελκυστικές νεαρές γυναίκες από το κοινό και να τις προσκαλέσουν να ανέβουν στη σκηνή ή να τον ακολουθήσουν μετά τις παραστάσεις του.

Αυτοί οι πρώην υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι ο μάγος έβαζε τακτικά τις γυναίκες να τον συνοδεύουν στη λιμουζίνα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στη σουίτα του.

Ωστόσο, μερικοί άλλοι πρώην υπάλληλοι είπαν ότι δεν είδαν ποτέ ενδείξεις ότι το αφεντικό τους είχε σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τζόνι Ντεπ: Χειροκροτήθηκε από τον κόσμο στις Κάννες και έβαλε τα κλάμματα

HerNews ka

Ashley Graham: Η iconic εμφάνιση της στο τεύχος Σεπτεμβρίου της Vogue Germany

HerNewskl

Cara Delevingne: Λέει ότι το να είναι νηφάλια «άξιζε κάθε δευτερόλεπτο»

HerNews ka