HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός μιλά στο HerNews: «Είμαι ανακουφισμένος που πρόλαβα να δώσω στον Βασίλη Καρρά ένα μεγάλο φιλί»

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός είναι από τους καλλιτέχνες που έζησαν τις «χρυσές εποχές», καθώς έχει περάσει από τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας. Κάθε του τραγούδι γινόταν αμέσως επιτυχία, ενώ μάλιστα τα περισσότερα από τα κομμάτια του ακούγονται μέχρι και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, έχει επιλέξει συνειδητά να ζει και να δραστηριοποιείται στην πόλη όπου κατάγεται και τόσο αγαπά, την Θεσσαλονίκη.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός μιλά σε μια σπάνια συνέντευξη στο HerNews και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου, για τον Βασίλη Καρρά, την διασκέδαση του «σήμερα», αλλά και για το πως κατάφερε τόσα χρόνια να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ως καλλιτέχνης γνώρισες μεγάλη επιτυχία, με κάθε σου τραγούδι να γίνεται «σουξέ» όμως εδώ και πολλά χρόνια μένεις στη Θεσσαλονίκη, ήταν δική σου επιλογή;

Μένω Θεσσαλονίκη από πάντα, ακόμα κι όταν δούλευα στην Αθήνα. Δεν αποχωρίζεσαι εύκολα αυτήν την πόλη κι όσοι είναι από αυτήν καταλαβαίνουν. Ακόμα κι όταν δούλευα στην Αθήνα συνεχόμενα, πηγαινοερχόμουν.

Θα ήθελες να βρίσκεσαι στις «μεγάλες πίστες» της Αθήνας;

Είμαι σε φάση που με ενδιαφέρει να περνάει καλά ο κόσμος που έρχεται να μας τιμήσει, οποίες κι αν είναι οι διαστάσεις της πίστας του χώρου αυτού. Το μέγεθος της πίστας το διαμορφώνει ο καλλιτέχνης, όχι οι διαστάσεις αυτής. Έχω περάσει από σχεδόν όλες τις “μεγάλες” πίστες, δεν ένιωσα ποτέ ότι μου δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστώ όπως πραγματικά θέλω στον κόσμο, κι αυτό δεν είναι μόνο προσωπικό συμπέρασμα, πάντα άκουγα την γνώμη του πελάτη. Διαπίστωσα από το 2011 περίπου ότι το λαϊκό κοινό αρχίζει και νιώθει άβολα σε αυτά τα μαγαζιά και οι νέοι της τότε εποχής (10 χρόνια πριν) προτιμούν άλλου είδους χώρους για να τιμήσουν αυτό που κάνω εγώ τουλάχιστον, κι επίσης οι νέοι της τώρα εποχής έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη σε αυτούς τους χώρους και σε αυτού του είδους τη διασκέδαση. Γι αυτό εν τέλει με αφήνει πλήρως αδιάφορο αν η πίστα που εμφανίζομαι θεωρείται μεγάλη ή μικρή.

Πρόσφατα ο Στεφανος Πιτσίνιαγκας δήλωσε ότι πέρασε μια «μίνι κατάθλιψη» γιατί μετά την επιτυχία του «Τατατα» ήρθε μια ξαφνική πτώση. Το έχεις νιώσει αυτό ποτέ;

Στην εποχή που έκανα εγώ ραδιοφωνικές επιτυχίες, αυτές διαρκούσαν πιο πολύ από τις επιτυχίες του σήμερα. Το σήμερα έχει πολύ ίντερνετ,πολλές εφαρμογές, πολλά τραγούδια, πολλοί καλλιτέχνες… πόση πληροφορία μπορεί να συγκρατήσει το κοινό; Είναι λογικό όλο αυτό. Εγώ αν και ήμουν άπειρος τότε είχα την τύχη να αντιληφθώ ότι πρέπει να δώσω στον κόσμο τραγούδια με κάποια διαχρονικότητα γιατί κατάλαβα ότι η επιτυχία δε θα υπάρχει για πάντα και τώρα απολαμβάνω το γεγονός αυτό σε κάθε λαιβ μετά από τόσα χρόνια… να τραγουδάει ο κόσμος μαζί μου κάθε στίχο.

Μπαίνοντας στο προφίλ σου στο Instagram είδα μια φωτογραφία σου με τον Βασίλη Καρρά. Μίλησέ μου για την συνεργασία σου μαζί του. Τι έχεις να θυμάσαι από εκείνον;

Ο Βασίλης ήταν η φιγούρα που είδα από μωρό στην τηλεόραση και είπα «αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω». Όπως καταλαβαίνεις δε χρειάζεται να πω και πολλά… Λίγο πριν σταματήσει τις εμφανίσεις του είχα μαζί του την πρώτη μου και τελευταία συνεργασία επί σκηνής. Εκεί γνώρισα έναν δεύτερο πατέρα πραγματικά που με “κολλούσε” με κάθε ευκαιρία “στον τοίχο” και μου επισήμανε μόνο τα λάθη, θέλοντας με πάθος να με κάνει καλύτερο.. Αυτήν την γεύση μου άφησε φεύγοντας… Θυμάμαι ακόμα το αυστηρό του βλέμμα όταν με “έκραζε” στα backstage της τελευταίας μας συναυλίας, μετά από το “κράξιμο” του έδωσα ένα μεγάλο φιλί, είμαι ανακουφισμένος που πρόλαβα να το κάνω.

Είσαι ένας άνθρωπος που όλα τα χρόνια της καριέρας σου «απασχολούσες» μόνο με τη μουσική σου και όχι με τα προσωπικά σου. Πως το κατάφερες αυτό;

Το κατάφερα αποφεύγοντας την έκθεση στα media μια εποχή που ήταν πολύ viral οι προσωπικές στιγμές τραγουδιστών, ηθοποιών κτλ. Μου στοίχισε στη δουλειά μου αυτό αλλά θα μου στοίχιζε περισσότερο αν απασχολούσα τον κόσμο με μια προσωπική ζωή, που πιστεύω ότι κατά βάθος, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Τραγουδιστής είμαι. Αν δεν καταφέρει η δουλειά μου να απασχολήσει τον κόσμο τότε ας μην τον απασχολήσω ποτέ, έχει πιο σοβαρά προβλήματα ο κόσμος.

Έχεις μιλήσει ανοιχτά και για την εποχή που ήσουν χωρίς δουλειά και αντιμετώπισες κάποιες δυσκολίες…

Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν δυσκολίες σε αυτή την δουλειά.

Νιώθεις περισσότερη «ασφάλεια» στην Θεσσαλονίκη;

Όλοι οι άνθρωποι πιστεύω ότι νιώθουν ασφάλεια κοντά σε δικούς τους ανθρώπους.

Δεδομένου ότι εμφανίζεσαι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, έχεις να μας διηγηθείς κάποιο περίεργο περιστατικό που σου συνέβη πάνω στην πίστα;

Είναι άπειρα τα περιστατικά, τα τελευταία χρόνια κι όπως βλέπω σε όλες τις πίστες υπάρχει η τάση να πετάει πράγματα στην πίστα ο κόσμος, πρέπει να κάνουμε λίγο κράτει.. ας μην γυρίσουμε χρόνια πίσω ακόμα και σε αυτό. Ας σεβαστούμε τη διασκέδαση μας που έχει συρρικνωθεί και αυτή τα τελευταία χρόνια μαζί με πολλά άλλα πράγματα.

Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ κάποια «φανατική θαυμάστρια»;

Εννοείται…τις περισσότερες φορές έχει πλάκα, αλλά κάποιες φορές ξεφεύγει η κατάσταση. Είναι πάντως από τις ωραίες εμπειρίες που σου προσφέρει αυτό το επάγγελμα.

Που εμφανίζεσαι αυτή την περίοδο;

 Αυτό το καλοκαίρι θα κάνω λίγες εμφανίσεις σε κλαμπ, όχι όλη τη σεζόν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Ο ρατσισμός και η Άνθη Σαλαγκούδη. Ποιος έκανε σεξ στο Survivor  & ο γάμος των Σάκη – Μαριαλένα

Her News b

Σαφές μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Όλοι το ξέρουν ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα»

Her News b

Όλα όσα είπε η Ευρυδίκη στη Γιώτα Τσιμπρικίδου και στο #27 Art Podcast!

Her News