Όπως είπε στο MEGA ο Δημήτρης Γροσομανίδης, χειρουργός μαστού, τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν ενημερωθεί μέσα από καμπάνιες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού μέσω της διαδικασίας της μαστογραφίας.
«Αυτό που δεν έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό είναι να πείσουμε τις γυναίκες ότι αφού κάνουν τη μαστογραφία, να απευθυνθούν σε έναν εξειδικευμένο γιατρό για τις παθήσεις του μαστού, ο οποίος μέσα από τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης θα συναξιολογήσει τα αποτελέσματα της μαστογραφίας και θα κάνει περαιτέρω έλεγχο», είπε.
«Η γνωμάτευση που συνοδεύει τις εικόνες της μαστογραφίας από τα περισσότερα διαγνωστικά κέντρα, εάν παρατηρήσει κανείς, γράφει στο τέλος ότι υπάρχει ένα ποσοστό που μπορεί να αγγίξει το 10%, ένα πρόβλημα στον μαστό ή μία κακοήθεια, να μην απεικονίζεται στη μαστογραφία».
Σύμφωνα με τον χειρουργό, δεν αρκεί μόνο η εξέταση της μαστογραφίας, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών που ήταν συνεπείς στους ελέγχους τους, ωστόσο δεν ήταν δυνατό να αναδειχτεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν.