HerNews.gr
Ελλάδα

Ο θρίαμβος της Εθνικής που εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελλάδα κέρδισε την Κροατία (80-69) και «κλείδωσε» τη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά από το 2008.

Με κορυφαίο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (23 πόντοι και 8 ριμπάουντ) και τον Νικ Καλάθη που έλεγχαν έξοχα τον ρυθμό του αγώνα, τερματίζοντας με 14 πόντους, 11 ασίστ και 5 ριμπάουντ, η Ελλάδα προηγήθηκε σε όλο το παιχνίδι και έστειλε το sold-out κοινό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο… Παρίσι!

Θα σηματοδοτήσει επίσης την πρώτη φορά στην καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο που εμφανίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσθέτοντας ένα ακόμη σημαντικό όνομα σε μια ήδη εντυπωσιακή μακρά λίστα με ομάδες και παίκτες που είχαν προκριθεί στο παρελθόν.Ολυμπιακοί Αγώνες ΕλλάδαςΗ Εθνική θα συμμετάσχει τώρα στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών στο Παρίσι το 2024, στον Όμιλο Α, μαζί με την Αυστραλία και τον Καναδά που είχαν προκριθεί στο παρελθόν. Το τέταρτο μέλος του ομίλου θα ήταν ο νικητής του Ολυμπιακού Προκριματικού Τουρνουά της FIBA, Ισπανία 2024.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη μετά τον αγώνα

«Τα καταφέραμε. Όλοι οι Έλληνες! Τα καταφέραμε 10 εκατομμύρια κόσμος! Αυτό ήθελα να πετύχω από την πρώτη στιγμή, να ενώσουμε τους Έλληνες. Η Εθνική πρέπει να ενώνει, να υπάρχει ενότητα, είμαστε πολύ περήφανοι άνθρωποι, είμαστε πατριώτες, αγαπάμε την πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα. Να δίνουμε την καρδιά μας. Προσπάθησα να φέρω όσα έζησα με την Εθνική ομάδα, προσπάθησα να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα.

Το θέμα είναι ο καθένας να καταλάβει τον ρόλο του, να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Η Εθνική δεν είναι σύλλογος, πολλά παιδιά μπορεί να έχουν άλλο ρόλο σε σχέση με τους συλλόγους τους. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, πρέπει να είναι περήφανοι που αγωνίζονται στην Εθνική, είμαστε πολύ περήφανη χώρα και πολλοί περήφανοι άνθρωποι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gazzetta.gr (@gazzetta.gr)

Η Ελλάδα είναι παγκόσμια δύναμη στο μπάσκετ

Η Ελλάδα έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα καλύτερα αποτελέσματα της είναι η πέμπτη θέση σε τρεις περιπτώσεις (1996, 2004, 2008).

Έχουμε εμφανιστεί εννέα φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, με το καλύτερο αποτέλεσμα να έρχεται το 2006 ως δεύτεροι, αφού νικήσαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες με 101–95 στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έχει λάβει μέρος στο Ευρωμπάσκετ 28 φορές, κατακτώντας δύο φορές το τουρνουά, ενώ έφυγε και με ένα ασημένιο (1989), καθώς και δύο χάλκινα μετάλλια (1949, 2009).

Τα δάκρυα συγκίνησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, ο Γιάννης Αντεκούνμπο αφού πήρε αγκαλιά τα παιδιά του απομακρύνθηκε για λίγο από την υπόλοιπη ομάδα και ξέσπασε σε κλάματα, με το στιγμιότυπο να γίνεται viral.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Συρεγγέλα: Προχωράμε με οργανωμένο σχέδιο και πράξεις για την επίλυση του δημογραφικού

Her News

Κακοκαιρία «Αθηνά» -Μετά τις φωτιές η Εύβοια δοκιμάζεται ξανά – Πλημμυρισμένα σπίτια – Μεγάλες καταστροφές

Her News b

Θετικός στον κορωνοϊό ο Γρηγόρης Δημητριάδης – Η ανάρτηση του στο twitter

Her News