HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Ο θρύλος της Ελλάδας, θρύλος της Ευρώπης – Κατέκτησε το Conference League ο Ολυμπιακός

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί επικρατούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας για τη μεγαλειώδης επιτυχία του Ολυμπιακού, που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ευρωπαϊκό τρόπαιο σε διασυλλογικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το Europa Conference League επικρατώντας στον τελικό στην «OPAP Arena» επί της Φιορεντίνα με ένα γκολ του Ελ Κααμπί στο δεύτερο μέρος της παράτασης, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους εκατομμύρια φιλάθλους του αλλά και όχι μόνον, καθώς, η νίκη του έφερε χαμόγελα στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αγαπούν τον αθλητισμό.

Τα παιδιά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δέχονται από χθες τα συγχαρητήρια από ολόκληρη την Ευρώπη – από την UEFA και τον ξένο Τύπο έως και τους πολιτικούς παράγοντες της Γηραιάς Ηπείρου και της Ελλάδας.Ενδεχομένως, όμως, η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορεί να αντλήσει ένας αθλητής είναι από τη χαρά που προσφέρει στα πλήθη, έχοντας πετύχει κάτι που θεωρούνταν ακατόρθωτο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να βρεθεί στην κορυφή μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δεκάδες χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν σε κάθε άκρη της χώρας ώστε να πανηγυρίσουν το τρόπαιο. Ο κόσμος δημιούργησε μια ερυθρόλευκη λαοθάλασσα στον Πειραιά, όπου μετέπειτα αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τους διοικητικούς παράγοντες του ΟΣΦΠ. Ωστόσο, μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού, είχαν… ξυπνήσει κάθε γειτονιά της Αττικής με τις κόρνες των αυτοκινήτων να ηχούν σε… πανηγυρικό τόνο.Όταν το ανοιχτό λεωφορείο αφίχθη τα ξημερώματα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, επικράτησε παροξυσμός. Ακολούθως, τα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού έτυχαν υποδοχής ηρώων και εκδηλώσεως λατρείας προς το πρόσωπό τους.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα λόγια που απηύθυνε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον παρευρισκόμενο λαό του Θρύλου. «Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα», τόνισε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Κεντρική παρουσιάστρια είμαι και στο “Love Island”, δεν ξέρω εάν σας το έχουν πει”

HerNewskl

Έρωτας με διαφορά: Ο δεύτερος κύκλος έρχεται στον Star

Her News

Ελεονώρα Μελέτη: Θα μας λέει.. «MEGA Καλημέρα»

Her News