HerNews.gr
Παιδί

Οι κίνδυνοι για τα μάτια των παιδιών το καλοκαίρι

Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κυμνιώνης, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα μάτια των παιδιών κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι καυτές, ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού είναι εδώ και στις προκλήσεις που βάζει το εκτυφλωτικό φως του ήλιου δεν είναι μόνο η προστασία της επιδερμίδας μας και η καλή ενυδάτωση του οργανισμού μας αλλά, επίσης, η προστασία των ματιών μας.Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αγνώριστος, ανώνυμος, απεικόνιση Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιώνΟ καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κυμνιώνης, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» σχετικά με το θέμα όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στα μάτια μας θα πρέπει να φοράμε ποιοτικά γυαλιά ηλίου, γιατί αλλιώς ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως είναι ο καταρράκτης. Τα γυαλιά γυαλιά θα πρέπει να είναι να αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, δεν είναι αξεσουάρ».

«Δεν πάνε φακοί επαφής και κολύμπι στην πισίνα, πρέπει να αφαιρούνται», προέτρεψε αλλά και συμβούλευσε ο ειδικός.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με γκρο πλαν, γυαλιά οράσεως, διάγραμμα οφθαλμολογικής εξέτασης Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιώνΗ φωτοκερατίτιδα είναι ένα προσωρινό έγκαυμα του κερατοειδούς και απαιτεί μεγάλη προσοχή, ανέφερε ο κ. Κυμνιώνης και πρόσθεσε «μετά από 2 μέρες ερεθισμού θα πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οφθαλμίατρο».

Kαταλήγοντας ο καθηγητής Οφθαλμολογίας υπογράμμισε: «Η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσω είναι να χρησιμοποιούνται ημερήσιοι φακοί, γιατί έτσι εκμηδενίζεται η πιθανότητα μόλυνσης».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι καλύτερες συμβουλές για να πλύνετε αποτελεσματικά τα βρεφικά ρούχα

HerNews ka

Θυρεοειδής: Οι παθήσεις του αδένα στην παιδική ηλικία

Her News b

Εγκυμοσύνη: Πώς θα προστατευτείτε τις ημέρες με κρύο

Her News