HerNews.gr
Ελλάδα

Οικιακή βοηθός συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

kinito

Οικιακή βοηθός είχε στείλει τις φωτογραφίες των παιδιών που πρόσεχε, σε διάφορους χρήστες του ίντερνετ.

Με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται η οικιακή βοηθός, η οποία σύμφωνα με καταγγελία του άνδρα που βρήκε τις γυμνές φωτογραφίες των τριών ανήλικων παιδιών του, στο κινητό της οικιακής βοηθού, συνελήφθη την Κυριακή στην Κηφισιά.

kinito

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστο Μπαλάσκα, στις 13:30 οι δύο αρχιφύλακες της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα για άτομο το οποίο περίμενε να τους υποδείξει παράνομη φωτογράφιση στην περιοχή της Κηφισιάς. «Οι δύο αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο και εκεί βρισκόταν ο παθών, ο οποίος τους δήλωσε ότι στο κινητό τηλέφωνο μιάς αλλοδαπής γυναίκας την οποία είχε προσλάβει για οικιακή βοηθό και για την φροντίδα των τριών ανηλίκων παιδιών του, βρήκε γυμνές φωτογραφίες τους».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε πως είχε στείλει τις φωτογραφίες σε διαφόρους χρήστες του internet.

Η 28χρονη αλλοδαπή (καταγωγή από το Νεπάλ) δήλωσε ότι είχε φωτογραφίσει τα ανήλικα για πλάκα. Είχε στείλει όμως τις φωτογραφίες σε διαφόρους χρήστες του internet. «Η δράστις προσήχθη στο τοπικό Τ.Α. όπου σχηματίστηκε δικογραφία για παιδική πορνογραφία και παραβίαση προσωπικών δεδομένων» ανέφερε ο Μπαλάσκας.

Τα περιστατικά έκθεσης ανήλικων παιδιών στο διαδίκτυο είναι καταδικαστέα και οφείλουν να τερματίζουν. Αποτελούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παιδική πορνογραφία.

kinito

Αποσαφήνιση της παιδικής πορνογραφίας

Είναι ευρέως γνωστό ότι η παιδική πορνογραφία είναι παράνομη και υπόκειται σε ποινικές κυρώσεις. Επιπλέον υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας από χώρα σε χώρα. Σε ορισμένες χώρες για παράδειγμα, ακόμη και η εν γνώση κατοχή παιδικής πορνογραφίας είναι έγκλημα. Σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Διαδικτυακά Εγκλήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης η παιδική πορνογραφία έχει τις εξής μορφές:
• Ένας ανήλικος που συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα.
• Ένα άτομο που συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα προσποιούμενο ότι είναι ανήλικο.
• Ρεαλιστικές εικόνες που αναπαριστούν ένα ανήλικο να συμμετέχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Νεότερα Άρθρα

Τουρισμός: Στους Top10 προορισμούς στον κόσμο η Ελλάδα το 2022

Her News

Σεισμός: Αναστολή λειτουργίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία στο Ηράκλειο

Her News

Αλέξης Κούγιας: Πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε σε βάρος του για δήλωσή του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

HerNews ka