HerNews.gr
DECORNEWS

Όλα όσα δεν πρέπει να έχετε ποτέ στη βεράντα σας

Η βεράντα είναι ένας από τους πιο χαλαρωτικούς χώρους του σπιτιού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που καλό είναι να αποφεύγουμε να έχουμε εκεί, για λόγους ασφάλειας, αισθητικής και λειτουργικότητας. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1. Πλαστικά έπιπλα χαμηλής ποιότητας

Τα φθηνά πλαστικά έπιπλα τείνουν να φθείρονται γρήγορα από τις καιρικές συνθήκες. Ο ήλιος, η υγρασία και οι βροχές μπορούν να τα κάνουν να δείχνουν παλιά και να χάσουν τη σταθερότητά τους. Επιλέξτε ανθεκτικά υλικά όπως το μέταλλο ή το ανθεκτικό ξύλο.2. Εύφλεκτα υλικά
Αποφύγετε να έχετε αντικείμενα που είναι εύκολο να πιάσουν φωτιά, όπως χάρτινα διακοσμητικά ή κουτιά. Αυτά μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τη βεράντα για μπάρμπεκιου.

 3. Παλιές ηλεκτρικές συσκευές
Οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές, όπως ανεμιστήρες ή φωτιστικά, μπορεί να είναι επικίνδυνες, καθώς είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα ή άλλες ηλεκτρικές βλάβες. Προτιμήστε νέες συσκευές με τις κατάλληλες πιστοποιήσεις ασφαλείας για εξωτερικούς χώρους.

 4. Μεγάλα φυτά σε βαριές γλάστρες
Παρόλο που τα φυτά ομορφαίνουν τη βεράντα, οι βαριές γλάστρες μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στο δάπεδο ή να πέσουν σε περίπτωση ισχυρού ανέμου. Επιλέξτε μικρότερα φυτά σε ελαφριές γλάστρες ή κρεμαστά φυτά για μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία στη μετακίνηση.

 5. Ευαίσθητα υφάσματα
Κουβέρτες, μαξιλάρια και χαλιά που δεν είναι σχεδιασμένα για εξωτερική χρήση μπορεί να καταστραφούν από την υγρασία και την έκθεση στον ήλιο. Προτιμήστε υφάσματα που είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

6. Ακατάστατα αντικείμενα
Μην αφήνετε διάφορα μικροαντικείμενα να συσσωρεύονται στη βεράντα σας. Αυτό όχι μόνο δίνει μια ακατάστατη εικόνα, αλλά μπορεί να προσελκύσει και έντομα ή να εμποδίζει την κίνηση. Κρατήστε τη βεράντα σας οργανωμένη και καθαρή για να μπορείτε να την απολαμβάνετε στο έπακρο. 7. Προσωπικά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά
Αντικείμενα όπως εργαλεία, παλιά παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, καλό είναι να τα αποθηκεύετε αλλού. Η βεράντα πρέπει να είναι ένας χώρος χαλάρωσης και όχι ένας δεύτερος χώρος αποθήκευσης.

Η βεράντα μπορεί να γίνει το ιδανικό καταφύγιο για χαλάρωση και απόλαυση, αρκεί να φροντίζουμε να την κρατάμε καθαρή και ασφαλή. Επιλέγοντας τα κατάλληλα αντικείμενα και αποφεύγοντας τα παραπάνω, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν όμορφο και λειτουργικό εξωτερικό χώρο.

Τι έπιπλα να τοποθετήσετε σε μικρούς εξωτερικούς χώρους – Οι πιο πρακτικές ιδέες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα πιο χαλαρωτικά χρώματα για μια μικρή κουζίνα

HerNews ka

3 βήματα για να οργανώσετε το ντουλάπι του νεροχύτη της κουζίνας σας

HerNews ka

Αναβάθμισε το μπαλκόνι σου στην πόλη με αυτά τα απλά βήματα

Her News