HerNews.gr
DECORNEWS

Οργάνωση ντουλάπας: Συμβουλές που θα σας βγάλουν από τη «δύσκολη θέση»

Νομίζουμε ότι πλέον ήρθε η ώρα που όλες σίγουρα “μισούμε”. Οργάνωση ντουλάπας λέγεται και από το άκουσμα της και μόνο μας πιάνει ένας πανικός.

Επειδή όμως τα κρύα άρχισαν σιγά σιγά να πιάνουν και ένα κοντομάνικο δεν είναι αρκετό πλέον, σας έχουμε μερικά βήματα για οργάνωση ντουλάπας που ελπίζουμε να κάνουν την δουλειά σας λίγο πιο εύκολη. 

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και πάμε να δούμε τα βήματα:

Καθαριότητα

Αρχικά πρέπει αφού βγάλεις όλα τα ρούχα από την ντουλάπα για να βάλεις τα καινούρια, να καθαρίσεις καλά το εσωτερικό της ντουλάπας και τα συρτάρια  (σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, ξεσκόνισμα, κλπ) για να αποφύγεις κάποια καταστροφή από έντομα.

Έπειτα πρέπει να φροντίσεις  τα ρούχα που βγάζεις και βάζεις αντίστοιχα να είναι καθαρά καθώς οι σκώροι και άλλα έντομα έλκονται από τη μυρωδιά του αρώματος, τα αποσμητικά και τον καπνό.

Ξεκαθάρισμα

Ναι το ξέρουμε, είναι δύσκολη απόφαση αλλά θα βοηθήσει πολύ στην οργάνωση ντουλάπας το να κάνεις ξεκαθάρισμα και να χαρίσεις-δωρίσεις κάποια κομμάτια τα οποία δεν φοράς πλέον για διάφορους λόγους (και που φυσικά είναι σε καλή κατάσταση).

Έτσι και χώρο εξοικονομείς και δίνεις χαρά σε κάποιον που μπορεί να τα έχει ανάγκη.

Σωστή τοποθέτηση

Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κουτιά και θήκες (τα οποία μπορείς να τα βρες παντού) για να τοποθετήσεις μέσα ζώνες, κασκόλ, εσώρουχα και κάλτσες. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να μην τα έχεις διάσπαρτα μέσα στην ντουλάπα σου με αποτέλεσμα να σου πιάνουν χώρο.

Αρωματικά

Δεν γίνεται να παραλείψουμε τη χρήση αρωματικών σε κάθε οργάνωση ντουλάπας σε όποιο είδος προτιμούμε και μας αρέσει. Τα περισσότερα συνήθως διαρκούν για αρκετό καιρό και δίνουν μια έξτρα αίσθηση φρεσκάδας στα ρούχα μας και φροντίζουν ώστε να τα διατηρούν μοσχομυριστά.

Πως να τοποθετήσεις σωστά τα πανωφόρια σου

Οι χοντρές κρεμάστρες με στρογγυλεμένες άκρες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετήσεις τα πανωφόρια σου. Ειδικά τα βαριά παλτό ή γούνες. Οι πολύ λεπτές κρεμάστρες μπορεί να βλάψουν και να παραμορφώσουν τους ώμους.

Η αποθήκευσή τους σε μια ντουλάπα για παλτό είναι η καλύτερη λύση. Ένας χώρος κοντά στην εξώπορτα είναι ιδανικός. Για να το βάζεις και να το βγάζεις έτσι ώστε να μην καταλαμβάνουν και πολύ χώρο προσωπική σου γκαρνταρόμπα. 

Και αν πάλι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος μπορείς να προμηθευτείς ράγες ρούχων που ενδείκνυται για τέτοιες περιπτώσεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 5 πράγματα που οι σχεδιαστές συμφωνούν ότι χρειάζεται πάντα το παιδικό δωμάτιο

HerNews ka

Υπνοδωμάτιο: 4 τρόποι για δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας

Her News b

5+2 τρόποι να χρησιμοποιείσετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα

Her News b