HerNews.gr
Σχέσεις

Όταν ο γάμος… υποφέρει: Προβλήματα και αντιμετώπιση στις συζυγικές σχέσεις

Μήπως ο γάμος σας… υποφέρει και δεν ξέρετε πως να το αντιμετωπίσετε; Στις συζυγικές σχέσεις δημιουργούνται κατα καιρούς πολλά προβλήματα και κύματα που πρέπει να περάσετε για να αντέξει ο γάμος σας. Εάν έχετε το αίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσετε για να διατηρήσετε τη σχέση αγάπης με τον σύζυγο σας, που είναι το βασικό θεμέλιο του κάθε γάμου.

Στην σύγχρονη εποχή τα διαζύγια είναι πολύ συχνά. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται  σημασία στη φροντίδα της συζυγικής σχέσης, για να διατηρήσετε την ισορροπία, τόσο για σας όσο και για το σύντροφο και τα παιδιά σας.

Τα σημάδια για να κατάλαβετε πως ο γάμος σας… υποφέρει:

1. Δεν γελάτε πλέον μαζί και δεν περνάτε ευχάριστες στιγμές παρέα

2. Νιώθετε άσχημα εναντίον του συζύγου σας και προτιμάτε να περνάτε ελεύθερο χρόνο με κάποιους άλλους παρά με τον σύζυγο σας.

3. Όταν έχετε συχνούς τσακωμούς μαζί του, που εμπειρέχουν πικρία, σαρκασμό και κατηγορίες ο ένας απέναντι στον άλλο.

Από την ώρα που θα νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να δράσετε για να βελτιώσετε τη σχέση σας.

Οι συζυγικές σχέσεις χρειάζονται μια συνεχή φροντίδα για να επιβιώσουν, ανεξάρτητα από το πόσο καλή ήταν η αρχική σχέση που σας οδήγησε στον γάμο. Η αγάπη μεταξύ του αντρόγυνου δεν είναι δεδομένη, όπως είναι η αγάπη που πηγάζει από τους γονείς προς τα παιδιά.

Οι συζυγικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του γάμου, που δεν καλλιεργούν τη φροντίδα, καταλήγουν σε διαζύγιο.

Πολλοί γάμοι ξεκινούν σχεδόν σαν παραμύθι, όμως στην πορεία τα πράγματα αλλάζουν. Συνήθως, αυτό το συνειδητοποιεί ο ένας από τους δύο συζύγους και όχι και οι δύο ταυτόχρονα. Και τότε οι σκέψεις για χωρισμό μπαίνουν στο μυαλό και πολλές άλλες παρενέργειες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους…

Πως να κρατήσω ζωντανή τη σχέση μέσα στο γάμο:

1. Βελτιώστε την επικοινωνία μεταξύ σας.

Ίσως ήρθε η ώρα να μάθετε να ακούτε τον άλλο. Το να είστε καλός ακροατής είναι το κλειδί για μια υγιή επικοινωνία. Δώστε χρόνο στον άλλο να ολοκληρώσει αυτά που θέλει να πεί και σιγουρευτείτε ότι καταλάβατε τι εννοεί.

Ακόμα και εάν διαφωνείτε με την άποψη του συζύγου σας, δείξτε ότι κατανοείτε με σεβασμό τον τρόπο σκέψης του. Αυτή είναι η αρχή για την επίλυση των διαφορών.

Όσο θυμωμένη κι αν είστς, προσπαθήστε να μην κάνετε κριτικά σχόλια, αλλά επιλέξτε να εκφραστείτε με θετική προσέγγιση αντί αρνητική, για να πετύχετε την αλλαγή που επιθυμείτε.

2. Παραμείνετε ελκυστικοί, εσωτερικά και εξωτερικά

Το γεγονός ότι έχετε παντρευτεί δεν σημαίνει ότι όλα είναι δεδομένα. Δεν είναι ωραίο να μη φροντίζετε την εμφάνιση σας και τη πνευματική σας καλλιέργεια. Προσπαθήστε να προσέχετε το βάρος σας, να τρώτε σωστά, να ασκείστε τακτικά και να φροντίζετε για την καλύτερη εικόνα σας. Έτσι θα νιώθετε πρώτα απο όλα καλά εσείς και ο σύζυγος σας θα συνεχίζει να σας θαυμάζει όπως στην αρχή της σχέσης σας.

Ακόμα, μην αμελείτε την πνευματική σας βελτίωση, την εκμάθηση νέων πραγμάτων που σας βελτιώνουν ως προσωπικότητα. Με αυτούς τους τρόπους δίνετε το μήνυμα στον σύζυγο σας ότι προσπαθείτε να είστε όσο γίνεται καλύτερη και ότι θέλετε να επωφελείστε μαζί, μέσα απο την δική σας προσπάθεια.

3. Αποδεχθείτε την πραγματικότητα.

Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Πολλοί γάμοι διαλύονται διότι οι σύζυγοι πιστεύουν ότι δεν μπορούν πλέον να ζήσουν μαζί λόγω των διαφορών τους.

Να θυμάστε ότι συχνά η κριτική μπορεί να προκαλέσει στον άλλον μηχανισμούς άρνησης. Αντί να ασκείτε κριτική και να προσπαθείτε με αυτό τον τρόπο να αλλάξετε αυτά που σας φαίνονται αρνητικά στν σύζυγο σας, είναι προτιμότερο να επικεντρώνεστε στα θετικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Με το να τονίζετε και ακόμη να επιδοκιμάζετε τα θετικά του συζύγου σας, δημιουργείτε ένα κλίμα που μπορεί να φέρει τις αλλαγές που θα θέλατε.

4. Η συζυγική σας σχέση πρέπει να είναι η προτεραιότητα σας.

Πρέπει να δώσετε μια ουσιαστική βάση στη σχέση σας με τον σύζυγο σας. Να την θεωρείτε ως την προτεραιότητά σας και να μην την παραμελείτε. Βρείτε χρόνο για να είστε μόνο μαζί του. Εάν τα παιδιά χρειάζονται κάποιον να τα προσέχει, ζητήστε βοήθεια απο τους γονείς ή κάποιο κοντινό πρόσωπο.

Επίσης, συνεχίστε να περνάτε καλά μαζί! Να βγαίνετε για ένα φαγητό ή ποτό οι δυο σας. Σκεφτείτε ότι είναι προτιμότερο να επενδύσετε κάποια χρήματα για διασκέδαση με τον σύζυγο σας παρά να τα δώσετε αργότερα σε δικηγόρους ή συμβούλους γάμου. Ακόμα, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που δεν κοστίζουν και σας επιτρέπουν να περνάτε ευχάριστες στιγμές μαζί, που θα σας κάνουν να νιώθετε ενωμένοι.

5. Αναβιώστε τον έρωτά σας.

Θυμηθείτε τις πρώτες στιγμές που σας έφεραν κοντά τον ένα στον άλλο, εκείνα που σας άρεσαν τόσο τότε και προσπαθήστε να δημιουργήσετε ξανά μια ανάλογη ατμόσφαιρα. Κάνετε του μια έκπληξη, ανάψτε κεριά στο δωμάτιό σας, και αρχίστε εσείς δείχνοντας την αγάπη σας.
Η καλή σεξουαλική ζωή παίζει πολύ σημαντικόρόλο στις συζυγικές σχέσεις. Είναι πολύ φυσιολογικό να έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά όταν βλέπετε ότι μπαίνετε σε τέλμα, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ξανά
τον ερωτισμό που σας συνένωσε και θα σας κρατήσει κοντά, τόσο σε καλές στιγμές, όσο και σε δύσκολους καιρούς.

Να θυμάστε: Δεν υπάρχουν τέλειοι γάμοι και συζυγικές σχέσεις όπου είναι πάντα όλα ρόδινα.

Όμως εάν αφιερώσετε χρόνο, με καλή διάθεση και δείχνοντας την αγάπη, θα διατηρήσετε ζωντανό το γάμο σας, με ευεργετικά αποτελέσματα για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα για τα παιδιά σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως θα τον κάνεις δικό σου με συνόπτικες διαδικασίες!

georgegsp

Πρώτο ραντεβού: Οι πολύτιμοι κανόνες

Her News b

Τα στάδια ενός χωρισμού

georgegsp