HerNews.gr
Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Φωτορεπορτάζ

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην οποία συμμετείχε πλήθος φεμινιστικών οργανώσεων, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων μεταναστριών, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ.

Σωματεία εκπαιδευτικών, εργαζόμενων στους δήμους, καθαριστριών, καλλιτεχνών, νοσοκομείων, δημοσιογράφων μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και κινήσεις γυναικών όπως και συλλόγους μεταναστών και προσφύγουν βρέθηκαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ζητώντας να μπει τέλος στον σεξισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Φέτος η συγκέντρωση της 8ης Μαρτίου στο Σύνταγμα είχε και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά καθώς οι γυναίκες και τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα των πολέμων. 

«Ο πόνος μας είναι μεγάλος» είπε σε κλίμα συγκίνησης η Χάνα Ολάνιτς, εκπροσωπώντας την οργάνωση «Ukrainian Women in Greece» (Ουκρανές Γυναίκες στην Ελλάδα), η οποία συμμετείχε στην πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κρατώντας κίτρινα γαρύφαλλα και καταχειροκροτήθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Ποτέ καμία μόνη», «τι κάνω με το σώμα μου δεν αφορά κανέναν», «ίση αμοιβή για ίση εργασία», «ακόμα και αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο, όταν λέω όχι σημαίνει ότι δεν θέλω».

Αυτά ήταν μερικά απο τα συνθήματα που ακούστηκαν στην συγκέντρωση μαζί με πολλά αντιπολεμικά μηνύματα, ενώ το κεντρικό πανό στο Σύνταγμα ζητούσε την «Επανασύσταση γενικής γραμματείας ισότητας».

Δυναμική και μαζική χαρακτηρίστηκε η πορεία που που πραγματοποίησαν γυναικείες οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Στην πορεία συμμετείχαν γυναίκες και άνδρες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία Daniel: Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα

HerNews ka

Στο νοσοκομείο ο Βασίλης Καρράς

Her News b

Κατώτατος μισθός: 12 ερωτήσεις & απαντήσεις για την αύξηση στα 780 ευρώ

Her News